2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Filmas: "Legenda apie krištolines kaukoles" / "Legend of the crystal skulls"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti dar vieną trumpą BBC sukurtą dokumentinį filmą „Legenda apie krištolines kaukoles“ (Legend of the crystal skulls) (2008 m.) Tai trumpas, nė valandos netunkantis televizinis dokumentinis filmas apie majų civilizacijos teritorijoje rastą krištolinę žmogaus kaukolę, kuri iš tikrųjų negali egzistuoti, kadangi majai ir kitos civilizacijos neturėjo mechaninių priemonių tokiam daiktui pagaminti, o juo labiau paties skaidraus kvarco. 

Iš tikrųjų filmą nusprendžiau pažiūrėti paskaitinėjęs senesnius straipsnius apie kristalo kaukolę Maksą, kurią neva sukūrė ateiviai iš Arktūro ir užkodavo į ją Akašų kronikų informaciją. Legenda sako, kad šios kaukolės (jų neva 13!), vieni sako, kad tik viena materiali, kitos visai kitose planuose egzistuojančios, o televizinė dokumentika daugiau kalbėjo apie kitą legendos versiją – realiai egzistuojančios kaukoles – taigi legenda sako, kad šios kaukolės vaidins stiprų vaidmenį 2012 metų pabaigoje. Dokumentika vos tik keletą sakinių apie tai užsimina, o daugiau kalbama apie kaukolės savininkus, kitų kaukolių klastotes ir veda kažkokią detektyvinę istoriją, kuri iš esmės paprastam žiūrovui, kuris plačiau nežino šios legendos, atrodytų kaip kažkokie kliedesiai su Indiano Džonso prieskoniais. 

Man asmeniškais filmas pasirodė labai skurdokas, siauras, vienpusiškas, mažai vietos palikta fantazijai, medžiagos surinkta irgi skurdžiai. Nesigailiu, kad žiūrėjau, sužinojau nemažai ir naujų faktų, pikantiškų įdomybių, kurie praplėtė jau anksčiau žinotą legendą, tačiau iš dokumentikos galima buvo išpešti kur kas daugiau informacijos... Kiek žinau, tais pačiais metais yra sukurtas kitas, kur kas platesnis filmas apie šias kaukoles, bet jo kol kas neteko matyti.

Įvertinimas: 4/10
IMDb: 5.5



Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą