2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Filmas: "Tamsos riterio sugrįžimas" / "The Dark Knight Rises"



Sveiki visi,

Kai 2008 metais pamačiau pirmą režisieriaus Christopher Nolan „Tamsos riterį“ – neturėjau didelių susižavėjimų, tiesą sakant, net neįžvelgiau kažko labai ypatingo, tačiau vis tiek šiandien pažiūrėjau šviežiausią jo darbą „Tamsos riterio sugrįžimas“ (The Dark Knight Rises) (2012 m.) ir esu maloniai nustebintas. Tiesa, filmas trumpu seansu toli gražu nepasižymi, o pradžioje kilo visokiausių susierzinimų, nes nesupratau, kas vyksta – personažai išsibarstę chaotiškai, daugelio neprisimenu iš „Tamsos riterio“ pirmosios dalies, bet laikui bėgant, seansas ėmė įsivažiuoti ir ėmiau mėgautis, jog filmas neliko vidutiniu fantastiniu trileriu, kurio, dievaži, tikrai nevertėjo nė žiūrėti. Džiaugiuosi, kad šįkart to neatsitiko, nes mėgavausi scenarijumi, kuriame nestigo ir įdomybių, netikėtumų, kurie padeda „perspjauti“ ankstesnių dešimtmečių „Betmeno“ ekranizacijas.

Ch. Nolan pagarsėjęs neblogai savo darbais „Momento“, „Prestižas“ bei „Pradžia“ ir nėra linkęs nuvilti žiūrovo, kadangi moka suderinti idėją su vizualizacija, kuri tinka komerciniam kinui, todėl ne visada galima burbėti ant „Forum Cinemas“ repertuarus – juk yra išimčių. 

Smagu filme sutikti žaviąją katytę Anne Hathaway, kuri plušėjo 10 mėnesių sporto salėse, kad įlįstų į odinius rūbus. Taip pat nepakartojama Marion Cotillard nepraleidžia progos pagundyti žiūrovų savo didelėmis akytėmis ir sodriu balseliu. O ką jau bekalbėti apie puikių vyrų aktorių kariauną? Tikrai, aktorinis darbas atliktas puikiai. Tiesą sakant, net nežinau, kas iš tikrųjų man nepatiko šiame filme, nes jis puikiai pastatytas ir tik žanro skonio reikalas, ar Jums patinka kaukėtų didvyrių istorijos, ar nelabai, nes tik visiškas beprotis gali po seanso taukšti, kad filmas iš didžiosios „Š“, nepasakydamas argumentų. Juosta išties stipri ir tikriausiai, vėl pasikartosiu, scenarijus yra šio filmo aukso gysla, nors gerai apmąsčius, ar kada Ch. Nolan kūrė filmą su skurdoku scenarijumi? Nemanau, tačiau scenarijus, kad ir koks jis puikus bebūtų, jį labai greitai galima sudirbti, o Ch. Nolan sekasi juos realizuoti.  

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 78/100
IMDb: 8.5


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Mindaugai, siūlyčiau pažiūrėti filmą "Bella" (jei dar nesi matęs) :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip supratau Betmeną pradėjai žiūrėt nuo Dark Knight. Trilogija prasideda nuo Batman Begins, jei nežinojai :)

    AtsakytiPanaikinti