2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Filmas: "Džonas Vikas" / "John Wick"




Sveiki, kino žiūrovai ir skaitytojai,

Žinote, nesu didelis smurtinių filmų mėgėjas, tačiau šiandien gana teigiamai noriu atsiliepti apie „Džonas Vikas“ (angl. John Wick) (2014), į kurį dėmesį atkreipė ir didžiausi kino kritikai. Tai debiutinis dviejų režisierių darbas ir, žinoma, iškart pavykęs, kad net šiuo metu kuriamas scenarijus antrajai šio filmo juostai. 

Apie tai, kiek ir kokiais būdais personažas Džonas nužudė įvairiausių žmonių tikriausiai neverta nė kalbėti, tik kai kurie skerdynių, susišaudymų ir smegenų taškymų momentai buvo tokie elegantiški, kad net primini Umos Thurmos „Nužudyti Bilą“ pasisukiojimą kardu ir Luko Bessono „Leonas“ susišaudymo savotiško šokio momentus. Visgi filmas nuo pat pradžių pateikia tokias nuostatas, kad žiūrite ne šiaip vidutinio ar prasto montažo produktą, bet išties kokybišką filmą. Kadrai ir scenos slysta tarsi išmaniojo telefono paviršiumi ir iš tikrųjų viskas gražiai atidirbta. 

Filme kuo puikiausiai pasirodė aktorius Keanu Reeves, kuris, mano nuomone, ilgą laiką buvo lyg ir kažkur pradingęs „šiaip sau“ vaidmenų vandenyne ir tik nuo 2013 metų vėl pradėjo kurti įsimintinus, su veiksmo filmais susijusius vaidmenis. Sveikintina. Na, o grįžtant prie filmo, visgi negalima nepaminėti to keisto gangsterių gyvenimo filosofijos, kuri, manding, šiek tiek prasilenkia su sveika logika, pvz., daužomas žmogus ginklais ir tardomas beveik finalinėje scenoje išspjauna pro kraujuotus dantis frazes apie viltį, žmonos meilę ir šuniuko nužudymą (kurio man buvo bene labiausiai gaila šiame filme)... Na, išties keista, kai brutalūs, netašyti kostiumuoti gangsteriai, išmokę žudyti, naudoti ginklą ir t. t. ima porinti pavojaus akivaizdoje aukštosios filosofijos frazėmis, tarsi nusirašytus iš vadovėlio ir tampa sentimentalūs kaip paauglės – tai tikrai filmo visumai, kuri gana aukštos kokybės, nepadėjo.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą