2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Filmas: "Iš pragaro" / "From Hell"




Sveiki,

Brolių Hughes filmas „Iš pragaro“ (angl. From Hell) (2001) iš esmės turėjo pritrenkti savo istorijos mistiniais niuansais, nes mat filmo pasakojimas nukelia į XIX a. pabaigą – labai mano mėgstamą amžių, kai Londone suklesti bohemos, atsiranda spiritizmo seansai, suklesti ir menininkai, ypač detektyvinė kultūra. Būtent detektyvinės linijos pagrindu ir laikosi pagrindinė šio pasakojimo linija.

Visgi filmas gerokai mane nuvylė. Siužetine prasme, atrodo, kad stokota pačios intrigos. Aišku, kai kam jos gali užtekti – kažkas Londone skerdžia pagal ritualą laisvo elgesio moteris ir palieka nugraužtų vynuogių šakeles... Detektyvas atlieka tyrimus, pažeria teisingas prielaidas ir nė nemano pagal grafika suklysti, abejoti ar kaip kitaip būti įdomesnis. Aišku, gal pabaigoje atsiranda jau tos tikrosios mistikos ir susiejimo su piktosiomis dvasiomis, tačiau pati istorija, nežinau, manęs nesujaudino. Pirmoji filmo pusę absoliučiai mane migdė, bandžiau įsijausti, patikėti ir sirgti už veikėjus, tačiau negalėjau pakelti kičo t. y. labai prastos aktoriaus Johnny Depp vaidybos – vaikščiojo kaip negyvėlis, be sielos, pavartodavo kažkokių narkotikų, o kai prasiblaivydavo, sausai tyrinėdavo bylą. Apskritai nemėgstu šio aktoriaus manieros ir povyzos kine, be išraiškos, emocijos, visą laiką negyvas, užspaustas, iki šiol nesuvokiu, už ką jį vertina ir mėgsta režisieriai ir gerbėjai. Tai vienas prasčiausių jo vaidmenų, sakyčiau, blankus, nereikšmingas, neįsimintinas, o štai aktorė Heather Graham buvo visa galva viršesnė už jį ir... įdomesnė.

Apskritai filmą galima žiūrėti, bet... Man pritrūko dvasios, charizmos, pritrūko ir geresnio scenarijaus. Stipriausioji šio filmo pusė visgi yra šiek tiek netikėtas finalas, perlipantis realizmo rėmus, kuriais lyg ir ėjo pasakojimas ir, žinoma, patiko pati Londono aplinka, skersgatvių pavojinga kultūra, XIX a. pabaigos dvasia, karalienės Viktorijos laikų kultūros apraiškos ir tai tikriausiai buvo viskas, kas patiko.

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą