2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Filmas: "Vidža lentelė" / "Ouija"




Sveiki,

Šįkart noriu pakomentuoti siaubo filmą „Vidža lentelė“ (angl. Ouija) (2014). Na, siaubo filmų apie dvasių lentą su visa abėcėle yra sukurtas ne vienas. Daugybę pasakojimų yra ne tik filmų ekranizacijos, bet ir realių liudijimų, kurie baigdavosi apsilankymais pas kunigą ar net mirtimi. Tai debiutinis Stiles White filmas, kuris mane iš esmės gana nuliūdino...

Neskaitant gana prastos aktorių vaidybos klišiniame filme, mane nuliūdino pats siužetas – nuobodus nuo galvos iki kojų. Burtų lenta prišaukia name glūdinčias dvasias ir su jomis imasi kovoti jauna mergina, nesistengdama kreiptis nei į kunigą, nei į kitus patarėjus. Primena vaiduoklių medžiotojus, pasigūglinus vieną vikipedijos straipsnį. Aišku, aktoriai gražūs, tačiau jų veiksmai, logika labai siaura, nuspėjama ir neįdomi. Kažkaip mirtis visiškai negąsdina personažų, krenta visi kaip lapai, bet vis tiek lenda į meškos spąstus – na, banaliau nebūna, bet kitaip, matyt, istorija nesivystytu.

Aišku, buvo keletas vietelių, kada šiurpuliukai perbėgo, bet tos filmo scenos neįspūdingos, neturi jokios inovacijos ir apskritai juosta standartinė, praleisti laiką šiaip sau. Nelabai tais įspūdžiais ir pasikrausi, kai viskas žinoma, nuspėjama ir tas įdomumas tampa labai jau paviršutiniškas, tik laukimas, o gal filmo kūrėjai visgi pateiks kokių nors staigmenų, bet rezultatas visgi būna nujaučiamas po 15 minučių seanso – nieko naujo.

Filmas lengvas, neįpareigojantis, nieko neišsiskiria iš prastų filmų. Siužetas menkas, aktorių vaidyba karkasinė. Apibendrinimas: filmas – klišių klišė, tačiau, kas sakė, kad ir tokio negalima žiūrėti?

Mano įvertinimas: 3.5/10
Kritikų vidurkis: 38/100
IMDb:4.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą