2015 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Filmas: "Tūnąs tamsoje. Trečia dalis" / "Insidious chapter 3"




Sveiki, siaubo kino mėgėjai,

Visai neseniai atsitiktinai teko pamatyti naujausią siaubo filmą „Tūnąs tamsoje. Trečia dalis“ (angl. Insidious: Chapter 3) (2015), kurį režisavo naujas šios siaubo epopėjos režisierius Leigh Whannell. Gal pradėsiu nuo to, kad iš visos šios trilogijos (o matomai bus ir dar daugiau dalių) esu matęs tik pirmąją dalį, kuri man nepadarė itin didelio įspūdžio, todėl galbūt nežiūrėjau ir antrosios dalies, bet bent jau pamačius pirmąją dalį, nebesvarbi istorijos chronologija, nes žaidimo taisyklės jau priimtos ir jos tos pačios, kaip ir „Košmaras Guobų gatvėje“ ar „Paranormalus aktyvumas“ serijose.

Šioji dalis man priminė pirmąjį. Nepasakyčiau, kad filmas itin patiko, jis atitiko pirmosios dalies sukurtas taisykles – mediumė keliauja į dvasių pasaulį parsiversti demono užvaldytos sielos. Nieko naujo neišrasta, kiti personažai, šiek tiek kitokios aplinkybės, bet esmė ta pati kaip visada. Scenarijus iš esmės nepateikia žiūrovui jokių staigmenų, netikėtumų, o siaubo efektai priimami tie patys, kaip ir pirmosiose dalyse. Toks įspūdis, kad režisierius nė nesistengia pakelti filmų pirmtakų kartelės ir tiesiog kuria dar vienos siaubo melodramos seriją, nes už tai jam gerai mokama.

Nepaisant pasikartojimų ir nuobodžių elementų, filmas visgi žiūrėjosi vietomis įdomiai, gal dėl to, kad buvau primišęs matytą filmo dalį, o gal dėl to, kad scenarijus nėra jau toks neįdomus, koks atrodo jį analizuojant. Esama šiurpių vietų, esama vietomis ir įtampos, tačiau serijų tęsiniuose mums, žiūrovams, rūpi, kad filmas kuo nors išsiskirtų, kad būtų pateiktos naujos žaidimo taisyklės, formos ir idėjos, bet „Tūnąs tamsoje“ kol kas nenori to daryti ir akivaizdu, kad ketvirtoji dalis nesistengs pranokti buvusių dalių, todėl tik Jūsų skonio reikalas, ar norite žiūrėti naują „Santa Barbara“ seriją, ar ne.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 52/100
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą