2015 m. birželio 28 d., sekmadienis

Filmas: "Poniutė kaime" / "New in Town"




Sveiki,

Visai atsitiktinai „prie alaus“ pažiūrėjau lengvą komediją „Poniutė kaime“ (angl. New in Town) (2009), kurį rodė per TV. Jeigu ne Renee Zellweger, kuri privertė sustabdyti maigomus TV kanalus, tai tikriausiai šio filmo taip niekada ir nebūčiau pamatęs, tiesą sakant, nieko pernelyg ir nebūčiau praradęs. Siužetas labai paprastas: miestinė atkeliauja į Minesotą, šaltą kaimiškos kultūros miestelį ir čia susidraugauja su vietiniais gyventojais... ir įsimyli. Ir viskas. Paprasčiau nei Bridžitos Džouns dienoraštyje, ar ne?

Iš esmės filmas labai lengvas ir lengvam vakarui su prastu siužetu, tipiniais veikėjų charakteriais. Filmas siauras, vietomis nuobodus, kad užmigti galima, o situacijos retkarčiais tokios nejuokingos ir prastos, kad nežinau, ką gėrė scenaristai, rašydami istoriją šiam filmui. Kino kritikai juostą jau kadaise sumalė į miltus ir yra už ką malti. Filmo neišgelbėjo nei žavingoji Renee Zellweger, kurios vietoje neretai įsivaizdavau Sandra Bullock, tačiau net šioji nebūtų filmui pakėlusi kartelės. Prasta režisūra, prastas scenarijus, prasti charakteriai ir viskas labai prisvilę. Žodžiu, komedija nevykusi, nesistengta sukurti ir pateikti kažko įdomaus ir neregėto, todėl filmui baigiantis (ir alui taip pat) ėmiau džiaugtis, kad tai tebuvo lengvo ir tuščio turinio juosto, o „karė“ stiliaus R. Zellweger šukuosena vietomis ją darė panašią į Jennifer Aniston, todėl nebesupratau, ar man jau dvejinasi dėl alkoholio akyse, ar šiaip ją kartais pakeisdavo tikroji J. Aniston.

Bet kokiu atveju, jeigu norite prastos komedijos su gera aktore – prašom. Verta žiūrėti tik dėl jos, bet tikrai ne dėl paties filmo. 

Mano įvertinimas: 3/10
Kritikų vidurkis: 29/100
IMDb: 5.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą