2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Filmas: "Tamsos miestas" / "Dark city"




Sveiki,

Iš Egipto kilęs režisierius Alex Proyas prieš beveik 20 metų pateikė kine staigmeną, pristatydamas filmą „Tamsos miestas“ (angl. Dark City) (1998). Nesutrikite, filmas nieko bendro neturi su „Tamsos riteriu“ ir kitais Betman‘ų ekranizacijomis, nebent fantastiniais motyvais ir urbanistiniais tamsumos vaizdais ir iš dalies komikso dvasia paremtais pasakojimo manieromis.

Tiesą sakant, nustebau, kad būta tokio labai gero filmo, su gerais aktoriais, su netikėtu siužetu ir įtikinamais specialiaisiais efektais. Šį filmą, kuris turi tiek mokslinės fantastikos, galėtume gretinti iš dalies su filmu „Gataka“. Neaušindamas savo klavišų, pasakysiu taip, kad kartais visai nereikia laukti idėjomis nustuksentų bet efektų užgriozdintų „šviežutėlių“ filmų, kai galima pažiūrėti stilingą „Tamsos miestas“, kuriame įdomi intriguojanti istorija, rasidedanti kaip detektyvas, bet vėliau plėtojama kaip fantastinis ateivių inovacinis arsenalas. Įdomi miesto struktūra, žmonių naktinis elgesys ir visu filmo metu išlaikoma įtampa. Tiesą sakant, net nesitikėjau, kad filmas būsiąs toks geras. Vis pasiilgsti ir pasigendi tame filmų sraute naujų idėjų, nuostabos, negirdėtų išgalvotų pasaulių. 

Patrauklus filmas turėtų patikti daugeliui žiūrovų, juolab, kad jame pasirodo dar visai jaunutė Jennifer Connelly, Rufus Sewell ir kiti aktoriai, kurie su šiuo filmu padarė gerą ir drąsų žingsnį savo aktorių karjere. Rekomenduoju nuo paprasto žiūrovo iki gurmano.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 7.7 


Jūsų Maištinga Siela  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą