2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Filmas: "Lozoriaus efektas" / "The Lazarus Effect"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart trumpai noriu pakomentuoti kino filmą „Lozoriaus efektas“ (angl. The Lazarus Effect) (2015), kurį režisavo David Gelb. Tai jo debiutinis pilno metražo vaidybinis filmas, iki tol režisierius kūrė trumpas istorijas, dokumentiką, prisidėjo prie TV serialų projektų. Tiesą sakant, labai iškalbingas su ryškia aliuzija į Jėzaus Kristaus galią prikelti iš numirusiųjų šio filmo pavadinimas nelabai pateisina lūkesčių. Filmas iš dalies nuviliantis...

„Visai nieko siužetas“, turintis mokslinės fantastikos užuomazgų apeliuoja į tai, kas ir įprasta tokiose siaubo filmuose – žaidimas su mirtimi ir pasikėsinimas į amžinybę, kitaip sakant, ryškus sąlytis su pomirtinio pasaulio lygmeniu, kurio žmogus nepajėgus suvaldyti. Į kūną suleidžiamas serumas prikelia iš mirusiųjų. Frankeinšteino efektas, o ne Lozoriaus visgi turėjo vadintis šis filmas. Tačiau siužeto įdomumas tuoj pat pasibaigia, nes jis praktiškai nebepateikia jokių staigmenų, o specialieji efektai gana įprasti, gana menko biudžeto filmas drąsiai pritraukiantis mases, bet, deja, nepateisinantis lūkesčius. Siužetas, tiesą sakant, nuobodokas, nors minties lyg ir būta, personažų veiksmai vėlgi nuspėjami kartu su įvykiais. Žiūrėjau, laukiau tos staigmenos ir pamiršau, kad turėjau išsigąsti, todėl filmas net siaubo nelabai pateisina. Labai vidutiniška režisūra, neturinti jokio išskirtinumo ar savitumo, toks jausmas, kad režisierius pažiūrėjo 10-20 panašių filmų ir sukūrė dar vieną panašų produktą liaudžiai patenkinti.

Na, daugelis filmą žiūrėjo ir žiūrės dėl gražuolės aktorės Olivia Wilde arba bent jau „Amerikietiška siaubo istorija“ aktoriaus Evan Peters, tačiau jų personažai nuobodūs, aktorių kūnai ir balsai dirba, bet kai filmas negyvybingas, aktorių žinomumas nieko nepadės, nebent tik pritrauks mases. Filmą rekomenduočiau žiūrėti nebent tik tada, kai neturite ką veikti ir apskritai norite žiūrėti vidutinišką niekalą, kad galva prasiblaivytų, tada šis filmas tinka visu 100 procentu.

Mano įvertinimas: 3.5/10
Kritikų vidurkis: 31/100
IMDb: 5.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą