2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Šios dienos daina: Stromae "Alors on Danse"




Sveiki, skaitytojai,

Šios dienos dainos rubrikoje svečiuojasi garsus belgų hiphopo ir elektroninės muzikos atlikėjas Stromae, kurio tikrasis vardas Paul Van Haver (g. 1985). Tikriausiai vienas mano jo mėgstamiausių hitų yra „Alros on Danse“, su kuriuo atlikėjas ir išgarsėjo ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Kol kas atlikėjas yra išleidęs tik du muzikinius albumus ir abu jie susilaukė nemažos komercinės sėkmės, ypač antrasis albumas.

Egzotiškos išvaizdos vaikinas, dainuojantis prancūziškai, netruko susilaukti sėkmės, kai 2009 metais pristatė hitą „Alors on danse“ iš pirmojo studijinio albumo „Sūris“ (2010). Daina iškart šoktelėjo į pirmąsias topo pozicijas, sulaukė daugybės klubinės muzikos remiksų, ją pamėgo netgi Lietuvos klausytojai. Hitas platininiu tapo Italijoje, Danijoje, Vokietijoje, triskart platininiu Belgijoje, dukart platininiu Šveicarijoje, auksiniu Ispanijoje ir Švedijoje. Beveik visose Europos klausomiausiose radijo stotyse pasiekė pirmąsias topo pozicijas. 

Tai viena iš tų hiphopo prieskonių turinti daina, kurios nepabosta klausytis nei pavargus, nei turint daug energijos. Šiaip hiphopo nemėgstu, bet ta prancūzų kalba, kuri, regis ne itin pritaikyta hiphopui, tiesiog taip nuostabiai dera su ta elektronine muzika ir pučiamuoju instrumentu, kad paperka kone po pirmosios perklausos. Pasižiūrėkime vaizdo klipą ir pasiklausykime:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą