2015 m. lapkričio 28 d., šeštadienis

Filmas: "Dovana" / "The Gift"




Sveiki,

Mistinis trileris „Dovana“ (angl. The Gift) (2015) buvo itin laukiamas mano akims. Labai mėgstu gerus trilerius su aštriais ir psichologiniais siužetais, o filmas „Dovana“, regis žadėjo ypač aukšto lygio malonumą. Iš dalies filmas lyg ir nenuvylė, nes jo scenarijus išties neprastas ir sunarpliotas gana meistriškai. Šįkart režisierius Joel Edgerton ne tik juostą režisavo, bet ir atliko keistai bauginančio Gordo vaidmenį. 

Lyg iš pirmo žvilgsnio filmas „šiaip sau“, netgi abejotinas, nes pradžia ir pirmosios intrigos užuomazgos gana abejotinos ir įsivažiuoti tikrai reikia nemažai laiko, bet, sakyčiau, tas laukimas pasiteisina. Psichologinė intriga sklinda iš to vyruko, keistai norinčio suartėti su Semo šeima, prasideda besąlygiškas ir nesveikas meilumas, dovanos ir vis labiau suirzęs Semas. Iš herojų susipriešinimo kyla išties nerami įtampa, kad belieka spėlioti, kuris iš herojų išsitrauks ginklą ir ims grasinti. Žinoma, to aštraus trilerio neįvyko, ir labai gerai, nes būtų tikrai nesubtilu ir per banalu, jeigu kam nors iš herojų būtų įremtas revolveris ir būtų grasinta. Šįkart siužetas pateikia malonumą viskam vykti kur kas subtiliau, labiau herojų abejonių ir fantazijos lygmenyje, čia svarbiausia pasėti bauginamą psichologinį abejonių grūdą, kuris suskaldo tiek santykius, iškelia nešvarius praeities įvykius ir nuoskaudas.

Puikiai parinkti žinomi aktoriai, kai kurie jau seniai bematyti kine. Siužetas intriguojantis, režisūra kuriama nestandartiškai, kad tiesiog belieka nepraleisti šio filmo pro akis, ypač tiems, kurie mėgsta trilerius su mistikos elementais. Žinoma, filmo pabaiga šiek tiek suholivudėjo, norima pateikti itin šokiruojančių faktų, tačiau jie nebebuvo tokie nenuspėjami ir įdomūs, nei tai, kaip herojai baiminasi, kad vėlei iš už kampo išlįs taikingai nusiteikęs Gordo...

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 77/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą