2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Filmas: "Nulis motyvacijos" / "Zero motivation"




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart apie „Kino pavasaryje“ pasirodžiusią kino juostą „Nulis motyvacijos“ (angl. Zero motivation) (2014), kurį režisavo iki tol man nežinoma izraelietė Talya Lavie, kitiems labiau žinoma kaip trumpametražių filmų autorė. Štai pirmasis ilgametražis filmas „Nulis motyvacijos“ iškart buvo pastebėtas ir įvertintas tiek žiūrovų, tiek kino kritikų. Ir ką čia bepridursi, buvo tikras atradimas mano akims.

Tiesą sakant, ilgai mane atbaidė karinė tematika, nemėgstu karinių dramų ir dažnai tenka tokiais filmais nusivilti, todėl pirmieji vaizdai kažkaip stabdė pažiūrėti, tačiau užteko pirmųjų 10 minučių suvokti, jog filmas toli gražu ne karinis ir jame dedasi kur kas įdomesni dalykai. Tai istorija apie dvi drauges, dirbančias provincialioje karinėje parengties bazėje. Čia svarbiausia – jaunų moterų viltys, likimai ir meilės bei bebūtų keista kompiuteriniai žaidimai. Daugybė linksmų, rimtai pateiktų absurdiškų situacijų, daug juokingų momentų, bet viską vainikuoja ne holivudinė parengtis ir pasakojimo tonas. Išties filme netrūksta įvairiausių situacijų ir įvykių, kad net pagalvojau, jog kuo puikiausiai žiūrėtųsi ištisas serialas apie ten tarnaujančias ir dirbančias moteris.

Tiesiog filmas kuo puikiausiai nuteikia, lengva įsijausti. Čia motyvacijos neturėjimas personažuose tampa ištisu komedijos branduolinės bombos sprogimu. Pavargusios ir nualintos nuobodulio ir motyvacijos neturinčios merginos leipsta biure dainuodamos, naikindamos ir pildydamos popierius, o klasikinio tipažo muzikinis takelis tiesiog sustiprina šį absurdišką kasdienybės polėkį, kad tiesiog belieka gėrėtis kadrų ir įvairių situacijų pateikimais kaip desertu. Rekomenduoju, žinoma, kinomanams, bet įtariu, kad filmas labai patiks ir Holivudo bei „greitojo vartojimo“ filmo mėgėjams.

Filmo lietuviškus titrus galite parsisiųsti iš ČIA.

Patį filmą, atitinkantį lietuviškus titrus galite parsisiųsti ČIA arba ČIA.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 69/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą