2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Filmas: "Paslėpta" / "Hidden"




Sveiki,

Taigi, šiemet pristatytas siaubo trileris „Paslėpta“ (angl. Hidden) (2015) išties niekuo lyg ir nesiruošė nustebinti ir niekuo naujo lyg ir nenorėtų, neturėtų papasakoti toje prastų siaubo filmo sraute, bet... Visų pirma filmas akį patraukia dviem mano itin mėgstamais aktoriais t. y. serialo „Tikras kraujas“ žvaigžde Alexander Skarsgard ir britų aktore Andrea Riseborough.

Filmo siužetas, sakytume, daugmaž lėkštas: regioną užpuolą kažkoks paslaptingas virusas ir kažkas visiems žmonėms nutinka, o toliau viskas rodoma iš vieno bunkerio, kuriame slepiasi trijų asmenų šeima. Filmo biudžetas mažas, gana skurdus ir primenantis daugybę prastų siaubo trilerių, tačiau šįkart viskas gerai su scenarijumi ir montažu. Žiūrovas, toks kaip aš, kuris retai pasižiūri filmo anonsus, nes nenori susigadinti reginio, visiškai nesupranta ir nenutuokia, kas nutiko virš bunkerio ir kokie paslaptingi gyviai ten įsiveisė, kad paprasti žmonės privalo slėptis. Ta nežinia, kuri ateina pas šeimą, išties baugina juos ir žiūrovą. Filmo kūrėjai įspėjo seną didžią paslaptį, kad baugina tai, ko nematai ir nežinai esant. Jeigu pasakyčiau, kad tai filmas apie vaiduoklius, tai visi jau žinotų, ko tikėtis, tačiau, kaip yra iš tikrųjų, kai siaubūnas neįvardijamas?

Visgi filmas turi ir nemažai trūkumų. Be sukeltos įtampos, paslaptingumo ir vykusios atmosferos mane asmeniškai erzino kai kurie siužeto niuansai: visko bijanti mergytė, kuriai svarbiau už šeimą yra nudriskusi lėlė, kuri, žinoma, dar ir pridaro daugybę problemų. Žinoma, ir pačios mergytės veiksmai, čia ji rėkia kaip trijų metų kūdikis, o kitą akimirką uždavinėja profesorės lygio klausimus. Kur elgesio logika? Kur vaikai tėra tik vaikai, o ne kažkoks netikroviškas konstruktas? Žinoma, taip pat mano lūkesčių nepateisino ir aktoriai A. Riseborough ir A. Skarsgard‘as – jie aukšto lygio aktoriai, bet tiesiog šio filmo žanras ir jų charakteriai pernelyg tipiniai ir blankūs, primenantys eilinius prasto siaubo filmo aktorių pasirodymus.

Nepaisant to, mane labai nustebino filmo pabaiga, nes pasirodo, filmo pavadinimas niekatraja gimine pavadintas „Paslėpta“ turi ir kitų prasmių ir niuansų. Ne viskas filmo siužete atrodo taip, kaip turėtų atrodyti, todėl jis ir įdomus.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą