2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Filmas: "Mažoji Mis" / "Little Miss Sunshine"




Sveiki, skaitytojai, 

Su režisierių duetu Jonathan Dayton ir Valerie Faris jau buvau susipažinęs, žiūrėdamas jų gana įdomios minties, tačiau ne itin „užkabinusią“ kino juostą „Rubė Sparks“ ir tai tikriausiai šiek tiek atbaidė, nes „Rubė Sparks“ yra neblogas filmas, tačiau ne tas, kuris paspartintų norą pažiūrėti kitus šių režisierių darbus, kurių nėra daug. Štai filmas „Mažoji Mis“ (angl. Little Miss Sunshine) (2006) yra tikriausiai tas geresnis variantas akims ir sielai.

Puikiai įvertintas kino kritikų ir apskritai filmas laikomas vienas geriausiu 2006 metų kino industrijoje. Ir tai visai ne pramanai, o realiai galiu pasakyti, kad filmas tiesiog labai geras – liūdno humoro prisodrinta nestandartinės šeimynėlės kelionė į Kaliforniją geltonu sugedusiu autobusiuku, kuris užsiveda tik dardėdamas nuokalne. Ko dar reikia tokiai šauniai kelionei į mažosios Miss rinkimus? Ogi nestandartinių personažų – dėdė gėjus savižudis, neįvertintas už M. Proust kūrybos nagrinėjimą, nekalbantis paauglys, svajojantis tapti lakūnu, mažoji Miss, akivaizdi „lūzerė“, sekso maniakas senelis ir sutuoktinių pora, kuri aiškiai, nesutaria vaikų auklėjimo klausimais. Tiesiog šiuolaikiniai Adamsai, jeigu to norite, bet skaniausia visoje šioje kelionėje yra ta takoskyra tarp realybės ir nuotykinių personažo šaržavimo, tas išgautas liūdnas realybės pajautimas, kai bendri tikslai ir troškimai suvienija šiaip jau išsiskaidžiusius šeimos narius. Aišku, finalas daugiau nei holivudinis ir didaktika ir veikėjų supratimas apie šeimą tiesiog surašyti veiduose, trūko tik tatuiruočių.

Scenarijus nepamiršo ir keistų dviprasmiškų nuotykių, ir žiupsnelio dramos ir tiesiog smagu man buvo į visa šitą „miksą“ žiūrėti, kad tiesiog noriu parekomenduoti visiems, kurie mėgsta gerus filmus, kurie neišvengia lengvumo. „Mažoji Mis“ – tai kartu ir visai šeimai, bet labiausiai tikriausiai suaugusiems skirtas filmas, kuris primena, ką reiškia būti ir vaiku, ir seneliu, ir atsakingais tėvais ir pasijausti vėlei kažkaip kvailai, bet linksmai.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 80/100
IMDb: 7.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą