2015 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Filmas: "Deboros Logan apsėdimas" / "The Taking of Deborah Logan"




Sveiki,

Vienas iš Helovyno mano pasirinktų filmų buvo siaubo žanro juosta „Deboros Logan apsėdimas“ (angl. The Taking Deborah Logan) (2014) – filmas totaliai niekuo neišsiskiriantis iš kitų, žadantis įprastinį apsėdimo scenarijų, todėl ir pažiūrėjau. O kada, jeigu ne šią dieną? Ir tiesą sakant, neklydau dėl filmo scenarijaus ir režisūros – viskas nuo „Bleiro Raganos“ laikų, tik čia kur kas daugiau specialiųjų efektų.

Iš esmės filmas nėra itin prastas, jis ir baugina, bet kartu ir erzina. Nesuprantu režisierių, kurie nueina lengviausiu ir paprasčiausiu būdu ir bijo eksperimentuoti – gal tai nuo užsakovų ar mentorių priklauso, kurie sako: ei sukurkite mums filmą panašų į tą ar aną, kad žmones pritrauktų. Toks būtent ir yra filmas „Deboros Logan apsėdimas“, kuris iš esmės pasakoja apie grupelę jaunų stebėtojų, kurie nutaria sukurti filmą apie Alzheimerio kamuojamą močiutę, bei jos lesbietę dukrą, kuri susiduria su sunkumais. Būtent šios siužetinės krypties originalumas ir yra tai, kad mokslininkai tiria ne paranormalius reiškinius, o ligas, ir žinoma, viskas tuo pasibaigia. Vėl visur tampoma kamera, vėl visur trukdžiai, veikėjai vienpusiai, kvaili bukapročiai, ambicingi savimylos, kurie nesupranta tikrojo pavojaus. Tiesiog vėl visa mėsmalė ta pati, kaip ir eiliniame amerikiečių filme ir jokių naujų rakursų, įsimintinų personažų, tie patys įtampos elementai, kurie jau atbukę ir atrodo atgyvenę tiek, kad nebeįdomu žiūrėti.

Taigi, kuo gali filmas pasigirti? Nebent šiurpiais vaizdais ir grimu, kai kuriais montažo elementais. Istorija šiaip kraupi, bet gerai yra tai, kad viskas nėra vilkinama iki finalo, o vos ne nuo pat pradžių prasideda apsėdimo požymiai, yra daug lakstymų, klyksmų ir apskritai tiesiog daugiau šiurpumo ir apsėdimo rodymo, nei paprastai būna tokio tipažo filmuose. Nepaisant to, filmas labai vidutinis, žiūrėti tikrai galima ir su užsidegimu, bet kažko naujo ar įspūdingo tikrai nepamatysite, nebent apskritai nesate tokio tipažo filmų matę.

Mano įvertinimas: 5.5/10
IMDb: 6.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą