2015 m. lapkričio 15 d., sekmadienis

Filmas: "Monstrų viešbutis" / "Hotel Transylvania"




Sveiki, skaitytojai,

Neseniai susizgribau, kad nesu matęs animacinio filmo „Monstrų viešbutis“ (angl. Hotel Transylvania) (2012), o jau sukurta antroji dalis, todėl suskubau šią klaidą ištaisyti. Nors „Monstrų viešbutis“ kino kritikų buvo įvertintas gana „pusėtinai“, tačiau paprastų žiūrovų jis abejingų nepaliko, galima sakyti, manęs taip pat. Didžioji animacija kaip visada traukia prie ekranų ištisas šeimas, nes ji tokia universali, kad patenkina tiek suaugusius, tiek mažuosius. 

„Monstrų viešbutis“ turi gana patrauklų siužetą – vaizduoja Drakulą, kuris miškų glūdumoje įrengia pilį, kurioje apsistoję įvairiausio plauko monstrai, slėpdamiesi nuo žmonių pasaulio... Nors animacijoje monstrai romantizuojami taip dažnai, kad vos ne kas antras animacinis filmas yra būtent apie išgalvotas arba mitines pabaisas, bet nuo to „Monstro viešbutis“ nėra nei prastesnis, nei geresnis. Kūrėjams pavyko išgauti ir sukurti daugybę linksmų situacijų, kurie verčia kvatoti, vien dėl to galima žiūrėti ir džiūgauti, kad šiuolaikinė animacija nė iš tolo neišsikvepia ir kol kas išlieka patraukli. Žinoma, pati istorija, atmetus juokelius, gana paprasta: Drakulos dukra, kuriai sukanka 118 metai, trokšta pamatyti žmonių pasaulį ir netyčia į pilį užsuka mirtingasis, kuris sujaukia visą monstrų viešbutį ir... įsimyli drakulaitę. 

Šiaip filmas juokingas nuo pat pradžių ir čia nepajusite užtęstų scenų, veiksmo užtenka, herojai simpatiški, situacijų tirštumas puikiai „dozuotas“ ir apskritai praleidau taip smagiai laiką, kad tikrai žiūrėsiu antrąją dalį. Aišku, filmo užduotis nėra vien tik atkišti juokelių bagažą, yra ir gana įdomus, patrauklus siužetas, kuris neleidžia pamesti kelio dėl takelio.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 47/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą