2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Šios dienos daina: Celine Dion "Hymne à l'amour" (cover Edith Piaf)




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart noriu pasidalyti neseniai pritrenkiančiu Celine Dion gyvo garso pasirodymu „Amerikos muzikos apdovanojimuose“, kur buvo atlikta garsi dar garsesnės prancūzų atlikėjos Edith Piaf daina „Himnas meilei“ (pranc. Hymne a L‘amour). Jautri ir tiesiog pritrenkianti daina buvo skirta neseniai Paryžiuje įvykusio teroro akto aukoms pagerbti, dėl kurios scenoje ne vienas braukė ašaras.

Celine Dion prieš keletą metų išleido naują savo albumą, tačiau po to, kai sužinojo savo vyro diagnozę (šis sirgo gerklės vėžiu), nutraukė bet kokią muzikinę veiklą ir liko slaugyti vyro. Tačiau vyras, kaip žinia, ir toliau ilgai prašė ir meldė žmoną sugrįžti į muzikinę sceną ir tęsti tai, ko laukia milijonai jos gerbėjų. Na, niekas nesiginčys, kad kanadietė, dainuojanti jau ketvirtą dešimtmetį tiek prancūziškai, tiek angliškai, yra pritrenkiančio garso savininkė. Tai viena iš tų atlikėjų, bent man, kur jos gyvo garso koncertas pranoksta netgi kompiuteriu tvarkingai surikiuotus jos dainų įrašus. Balso subtilumas, išskirtinis tembras ir per vibracijas permesta žinia ir emocija – tiesiog mėgautis, mėgautis ir dar kartą mėgautis. Galima numanyti, kad atlikėja tikriausiai į sceną grįš su dar vienu albumu, bet kol kas į sceną atlikėja grįžta tik pamažu, nedrąsiai ir „Amerikos muzikos apdovanojimai“ buvo vienas, bet ilgai lauktas žingsnis į viešumą.

Grįžtant prie dainos „Himnas meilei“, derėtų paminėti, kad pirmą kartą sudainavo ir dainą pristatė jau smarkiai išgarsėjusi ir pripažinta Edith Piaf 1949-1950 metais. Šios dainos yra netgi anglų kalba versija ir kai kurios šalys taip pat turi savo versijas, na, o šiandien siūlau pasiklausyti būtent Celine Dion atlikimo ir prisiminti Edith Piaf pradinę versiją.

Celine Dion atlikimas:


Edith Piaf:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą