2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Filmas: "Tai reiškia karą" / "This Means War"




Sveiki,

Suviliotas simpatiškų ir ne vieno tipažo aktorių tokių kaip Reese Witherspoon ir Tom Hardy, nusprendžiau pažiūrėti nepretenzingą McG režisuotą komediją „Tai reiškia karą“ (angl. This Means War) (2012). Tai klasikinė vidutinio turinio ir režisūrinės kūrybinės galios pripildyta kino juosta paliaupsinti gana abejotinų komedijų mėgėjus. Šio filmo receptas gana paprastas: truputis veiksmo, truputis juokelių, truputis lengvo dramos vėjelio ir, žinoma, populiarūs bei patrauklūs aktoriai. Žinoma, kad tokia juosta puikiai prasibraus pro komercinės konkurencijos tankumyną ir įkris kaip kaštonas į delną.

Viskas po truputį ne visada pasiteisina. Šįkart nepasiteisino. Filmo scenarijus iš pradžių demonstruoja Džeimso Bondo sukirpimo partnerius, kurie nušalinami nuo pareigų, todėl gali skirti laiko savo asmeninio gyvenimo tvarkymui t. y. susirasti moterį. Filmas prasidėjęs kaip veiksmo komedija, prigęsta ir tampa romantiniu kuriozinių konkurencingų dviejų vyrukų ir vienos merginos pasirinkimo kratiniu. Gražūs, liekni, patrauklūs aktoriai, bet, deja, sukuria, tipinius vaidmenis, kurių personažai atsiduria gana įdomiose, jau kažkur matytose situacijose. Per visą juostą blykstelėjo vos keletas tikrai juokingesnių situacijų, o visa kita praplaukė kaip „buvę nebuvę“. Šiaip komediją galima pavadinti netgi nelabai vykusia komedija, tad kilo klausimas, ką čia veikė stiprių filmų ir dramų aktorius Tom Hardy? Na, kad Reese Witherspoon mėgsta pavaidinti komedijose, dar dovanotina... Gražių akių savininkui Chris Pine taip pat atleidžiama, jis ne mano sukirpimo aktorius.

Šiaip labai troškau, kad ši vadinamoji veiksmo komedija kuo greičiau pasibaigtų, nes vos tik išryškėjus tiesai, kad vieniša mergina per internetą susigundys vaikino anketa, o vaikinai klasiškai ims konkuruoti, tikrins savo idiliškai ir manieringai deklaruojamos draugystės ribas ir kiš tuo pačiu vienas kitam į ratus pagalius, tapo nuobodu – tam nuoboduliui nepakako užmušti net keletai taiklesnių juokelių. Prasta filmo idėja, siužetas, charakteriai neįdomūs, pateikimas holivudiškai primityvus. Žodžiu, po filmo pasidarė sausa burnoj, kad ėmiau pykti ant savęs, kam pasirinkau šią juostą.

Mano įvertinimas: 3/10
Kritikų vidurkis: 31/100
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą