2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Filmas: "Draugiškas seksas" / "Friends With Benefits"




Sveiki, skaitytojai,

Filmo apie sekso „draugus“ tikriausiai nė nežiūrėčiau, jeigu nebūtų taip gerai įvertintas kino kritikų, kaip antai „Draugiškas seksas“ (angl. Friends with Benifits) (2011), kurį režisavo Will Gluck ir kurio esu matęs gana įsimenančią juostą „Lengvabūdė pirmūnė“ (2010). Neaušindamas savo klavišų, pasakysiu, kad šis filmas už „Lengvabūdę pirmūnę“ man patiko kiek mažiau, nes pristigo originalumo pačiame siužete. Du jauni vaisingi vyras ir moteris sukerta lažybomis, kad mėgausis seksu ir išliks tik draugais... Atsiprašau, kas čia per matyta nesąmonė? Ir vėl? Taip, nesuklydote, neįsipareigojantis seksas tiesiog komedijose tampa ypač mėgstama tema, nors, tiesą sakant, atgyventa.

Nepaisant pasikartojančios temos ir problemos, kurios apskritai nėra, nes ją sureikšmina tik scenarijaus autoriai, atrodo jau atgrasu, bet filmas vis tiek mielas. Visų pirma Justin Timberlake ir Mila Kunis neįtikėtinai gerai ir puikiai žiūrisi. Vien dėl jų dueto ir vertėjo žiūrėti. Žinoma, pirmoji filmo pusė kur kas žaismingesnė ir įdomesnė, iki maždaug tos vietos, kaip ir buvo galima numanyti, „draugai“ iš tikrųjų vienas kitą pamilsta ir tą supranta, tada nerūpestinga komedija pavirsta sentimentaloka melodrama. Visgi yra nemažai šmaikščių situacijų, kurios patiko ir tikiuosi daugeliui patiks, bene labiausiai įsimena tokie tyri ir draugiški vaikino ir merginos santykiai – tai tarsi išplėšta iš „Draugų“ serialo ir perteikta itin idiliškai, tokie draugai kartais tegali būti mergina ir gėjus, bet čia tuojau pasipila jausmų šturmas ir toliau tampa viskas daugiau ar mažiau nuspėjama.

Šiaip filmas „laikui prastumti“ tinka, neblogas ir šiaip pažiūrėjimui, bet kažko ypatingo ir originalaus tikrai nepamatysite. Tikriausiai tai nėra blogai. Filmas tiks ir patiks daugeliui komercinio kino žiūrovų.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 63/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą