2016 m. birželio 15 d., trečiadienis

Aktualijos: Mes esame Orlando (We Are Orlando) ir mūsų neužpus lietuvis runkelis #WeAreOrlando




Sveiki, brangūs skaitytojai,

Šis įrašas nėra nukreiptas prieš islamą išpažįstančius tikinčiuosius, tačiau kaskart galvoju, koks svarbus geras auklėjimas ir geros religijos skatinimas eiti į pasaulį plačiai atverta širdimi. Man labai gaila, kai religija tampa sąskaitų suvedinėjimu ir politine manipuliacijos priemone. Panašiai nutiko ir po įvykių JAV, Orlando mieste, kada į gėjų barą įsiveržęs islamą išpažįstantis vyrukas nušovė 49 žmones ir daugiau nei šimtą sužeidė. Prielaidos: vyrukas dvasiškai buvo sukiršintas tarp savo homoseksualios prigimties ir griežtų auklėjimo principų, tad pyktį išliejo visapusiškai naikinančia civilizacija jėga. 

Pasaulis gedi kaip ir po visų didelių teroristinių išpuolių, o kas tuo tarpu vyksta Lietuvoje? Kažkoks juodas mazutu apipiltas džiūgavimas, kad buvo įvykdyta šis išpuolis būtent prieš LGBTQ žmones. Bet kokiu kitu atveju – ar tai būtų vaikų darželis, ar kino teatras, viskas būtų lyg ir baisu ūkanoto ir maurais apaugusio lietuvio akyse, bet tik ne gėjų klube. Primena šis džiūgavimas ir netgi genocinis „valymo“ skatinimas po socialinius tinklus ir žinių portalo komentarus – teisingo bulviakasio istoriją. Tas pats ir Rusijos portaluose. Reiškia, lyg ir širdimi mūsų tauta susipriešinusi su slavais, bet mentalitetu ir auklėjimo „vertybėmis“ tebėra vienoje plokštumoje, kur pasaulis pasibaigia ties politine valstybes siena. Gaila, apmaudu. 

Aišku tik viena, kol pas mus kažkoks pikdžiugiškas džiūgavimas dėl pralieto kraujo, pasaulis gedi ir nesvarbu, kokie maurai ir barbarai sėdi internete. Tiesą sakant, kuo mes skiriamės nuo pačių teroristų? Primena man Rugsėjo 11-osios įvykius, kada sunaikinus dvynius dangoraižius, islamistai kitoje pasaulio pusėje iškėlę automatus buvo nufilmuoti džiūgaujantys, tada mes sakėme, kokie jie šlykštūs ir laukiniai. Šiandien mūsų tauta šiuo atžvilgiu yra šlykšti ir barbariška, kuri vampyriškai mėgaujasi kraujo švente „laikindami“ vienas kito šlykštesnius įrašus šia tema. Duonos, žaidimo ir taikaus priešo. Žodžiu, galiu tik pasidžiaugti, kad ne visi. Kad mūsų žiniasklaida taikiai reaguoja į šį įvykį ir palaiko gedintį pasaulį, kad mūsų dalis visuomenės veikėjų, tokių kaip Vilniaus meras, ar Andrius Tapinas šioms susikiršinusioms jėgoms nelieka abejingi.

Savo įrašu taip pat noriu išreikšti palaikymą nukentėjusiems Orlande ir visiems LGBTQ nariams pasaulyje, visiems šių vaikų tėvams, broliams, seserims, draugams. Jūs nesate vieni, nes mes visi turime solidarizuotis, neskaidant socialinių grupių noro valdyti, politizuoti, kiršinti, įtikti kitiems, skaldyti ir pasainaudoti. #WeAreOrlando.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą