2016 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

Filmas: "Kovotojai" / "Warrior"




Sveiki, skaitytojai,

Dar vienas sportinė drama ir dar viena ilga kova ringe... kasmet po kelis stiprius filmus pasirodo iš šios serijos, tad po „Kirtis dešine“, nusprendžiau pažiūrėti filmą su savo mėgstamu aktoriumi Tom Hardy „Kovotojai“ (angl. Warrior) (2011). Filmas sulaukęs kritikų pripažinimo ir nutiestas į „Oskaro“ nominacijas, man asmeniškai priminė filmą „Imtynininkas“ – abu filmai verti dėmesio dėl scenarijaus ir vaidybos.

Man patinka, kai šalia sportinės įtampos eina lygiagrečiai ir dramos siužetas. Tokiuose filmuose neretai drama kyla iš socialinės kovotojų aplinkos. Taip ir čia – vienas iš brolių gali prarasti namą, todėl nusprendžia eiti į imtynes, o kitas dėl sąžinės graužaties, nelaimingos vaikystės ir dezertyravimo. Tėvas alkoholikas, kurį puikiai suvaidino Nick Nolte, už kurį buvo nominuotas „Oskarams“ kaip geriausias antro plano aktorius, jaudinančiai perteikė pusę gyvenimo gėrusio vyro atgailą ir bandymą susigrąžinti vaikus. Tiesą sakant, man tos tėvo ir sūnų scenos buvo išties jaudinančios ir įtaigios, smagu, kad ringo kovos sužiūrėjau irgi aistringai, kaip kadaise per BTV stebėtas gladiatorių kautynes... Iš esmės atrodo, kad didžiausia kova vyksta scenoje, ringe, tarp brolių, bet didžiausia kova iš esmės vyksta dvasinėje plotmėje, kai tenka pramušti veikėjams atleidimo ir susitaikymo barjerą. 

Filmas emocionaliai paveikus, jį žiūrėti įdomu, vaizdai įtaigūs, yra nemažai jautrių momentų, tačiau scenarijus jau po 20 minučių daugiau ar mažiau nuspėjamas. Ir kvailiui aišku, kad broliai susidurs finale ir kovos vienas prieš kitą, kol galiausiai jie susitaikys. Neatsisakyta holivudinių pasakojimo struktūrinių elementų, didvyriškumo patoso, nors herojai toli gražu ne švelnios barbės, galima ir kitaip pasakyti: tai tiesiog geras sukaltas holivudinis filmas, kuris savo idėjomis nenutolsta nuo kitų savo gerų kovinio ir socialinių draminių filmų, tačiau teikia geros ir atidžios režisūrinės galios, leidžia mėgautis istorija ir įdomiomis veikėjų biografijomis.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 71/100
IMDb: 8.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą