2021 m. vasario 6 d., šeštadienis

Šios dienos nuotrauka: Naglis Bierancas ir Lukas Gricius ant L'Officiel žurnalo viršelio

 

Sveiki,

 

Ar jau visi internete, kam reikėjo, tas išdergė ir parodė savo tamsumą? Dar ne? O aš pasidžiaugsiu šiuo puikiu žurnalo „L‘Officiel“ viršeliu, kurį papuošė Naglis Bierancas ir Lukas Gricius. Tiesą sakant, neseku nei vieno iš jų, tačiau retsykiais vis išpuola kokios nors laidos, kuriose pasisako Naglis, tad pasižiūriu. Kodėl iš viršelis svarbus? Lietuvos istorijoje – tai pirmasis gėjų poros viršelis ir šis žurnalo numeris po 50 metų tikriausiai bus kolekcinis reikalas. Ir žinoma, sukėlė pasipiktinimą „tarp normalių“.

 

Kodėl apie tai kalbu ir dalijuosi? Šiandien įsivėliau į kvailas internetines socialinių karų diskusijas su ponais homofobais, kuriems niekas nė pro kur. Jiems suvokti ir priimti žmogaus skirtybes ir laikyti kitokius lygiaverčiais su savimi yra nepasiekiamas reikalas. Tik viešumas ir pozityvumo rodymas iš LGBTQ pusės turi įtakos nuomonės formavimui, senų homofobų jau niekas nepakeis, mes galime tik dalytis jų žinutėmis ir rodyti jų neapykantos pavyzdį kaip negatyvų reiškinį, todėl nutariau prisidėti prie viešosios nuomonės išgryninimo, kaip viename saite perskaičiau: policininką pavadinti „agurku“ – įžeidimas, o gėjų išvadinti pederastu jau traktuojama kaip nuomonė. Todėl dalysiuosi socialiniuose tinkluose aptiktais homofobų pasisakymais. Būkime sąžiningi sau ir nemeluokime slidžiomis sąvokomis ir pasisakymais: „tegu myli ir mylisi, bet tik nesidemonstruoja“. Skatinu demonstruotis! Skatinu rodyti tai, kas pas žmones gražiausia, nepriklausomai nuo to, kad kitiems nepatogu ir negražu, nes santykiai yra vertybė.

 

Kursiu rubrikas „Demaskuok homofobą“, viešinsiu ir komentuosiu jų pasisakymus, kurie žeidžia kitus asmenis. Manau, kad tai kiekvieno pareiga, o šie vyrukai tiesiog įkvepia tokiems apsisprendimams.

 

Jūsų Maištinga Siela


1 komentaras:

  1. Jūsų mąstymas yra stebuklas esu visom keturiom už viršelį laisve meilę ir pridekim dar elija su oliveriu vardan pilnatvės

    AtsakytiPanaikinti