2022 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Filmas: "Barbaras" / "Barbarian"

 Sveiki,

 

Puikiai kino kritikų įvertintas režisieriaus Zach Cregger filmas „Barbaras“ (angl. Barbarian). Nors kino plakatas ir anonsas žada vien tik vidutiniškas amerikietiškas siaubo kino klišes, visgi susigundžiau pažiūrėti šį siaubo trilerį iki galo ir, galiu pasakyti, kad tai nebuvo pats nuobodžiausias ir prasčiausias šių metų „siaubekas“.

 

Filmas pasakoja apie merginą, kuri į kitą miestą atvyksta naujam darbo pokalbiui ir sužino, jog jos išsinuomotas namas jau užimtas kito asmens. Kadangi tamsu, lyja, vyrukas pasiūlo merginai likti jų name. Jie geria vyną, kalbasi ir visaip kitaip diskutuoja. Aktoriaus Bill Skarsgård sukurtas perdėtai paslaugaus vyruko vaidmuo leidžia nuolat keiktis, nes jis taip gerai tą daro, kad man kaip žiūrovui beliko tik staugti: „kokia durna merga, kad viskuo tiki!“. Tiesą sakant, noriu pagirti ir Tesos vaidmens atlikėją Georgina Campbell, kuri ganėtinai tokio tipažo filme sukūrė juslingą vaidmenį. Ir nors kai kurie pagrindinės veikėjos poelgiai standartiškai yra nesuvokiamai nelogiški, visgi visumoje tai ne taip jau ir erzina, kadangi vienas stipresnių be vaidybos aspektų yra šio filmo kiek netradicinė filmo struktūra. Jeigu filmas būtų sukalta nuo A iki Z, kažin, ar būčiau ištvėręs iki galo, kaip su tuo kitu amerikietišku neseniai matytu filmu „Velnio šviesa“, kuris erzino nuo pradžių iki galo.

 

Visgi „Barbaras“ prikausto savo išmėtytu pasakojimu, kuris verčia galvoti, kodėl kūrėjas nutraukė istoriją pačioje įdomiausioje vietoje, kad pradėtų šalutinę istoriją. Nepasakyčiau, kad prasti ir siaubo elementais, nes režisierius apjungia trilerio kriminalinio filmo elementus su siaubūniška šeimynėle, kuri įsikūrusi po prasto rajono namu. Visgi mane kiek glumino tiesiog natūralūs klausimai. Kaip toji pabaisų šeimynėlė išgyveno šitiek dešimtmečių turėdama ir televiziją, ir elektrą, ir kitus civilizacijai reikalingus elementus (netgi pilna nufilmuotų vaizdajuosčių!), tačiau gyvena baisiau nei žiūrikės kanalizacijoje. Tiesą sakant, labai gerai sužeisti dviem siužetais. Filmo pradžios pirmasis ypač, kuris turi apgaulingą ir pernelyg paslaugaus vyruko prisigretinimą prie Tesos (pagrindinės veikėjos) istoriją, tai tikrai išlaiko intrigą, nes kai kurie sprendimai priimti tikrai geri, tačiau, žinoma, filmas kažkaip turi pasibaigti, todėl pabaigos sprendimai labai primena visokias Bleiro raganas, todėl filmą smukdo žemyn. Šiaip susižiūrėjo daug geriau, nei tikėjausi iš pradžių, yra šiame filme razinų, kurios leidžia negalvoti, kada baigsis ta juosta.

 

Mano įvertinimas: 6.5/10

Kritikų vidurkis: 78/100

IMDb: 7.1



 

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą