2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Filmas: "Bado žaidynės: Ugnies medžioklė" / "The Hunger Games: Catching Fire"




Sveiki, kino mylėtojai,

Šiandien noriu pasidalyti nuomone apie neseniai pamatytą kino juostą „Bado žaidynės: Ugnies medžioklė“ (angl. The Hunger Games: Catching Fire) (2013), kuri ir vėl surinko puikius kino kritikų vertinimus, tačiau nepasirodė nė vienoje apdovanojimų nominacijoje. Antrą „Bado žaidynių“ filmą režisavo kitas režisierius Francis Lawrence, kuris ne tik nepavedė filmo, bet ir vėl paneigė mitą, kad antrosios filmų dalys būna žymiai silpnesnės už pirmąsias. Na, režisierius toliau mina jau pramintu taku ir daugelį sprendimų tiesiog savinasi iš pirmosios dalies, juk kitaip ir negali būti, nes kuriant tęsinius privaloma laikytis tų pačių idėjų ir efektų.

Tiesą sakant, nelabai pamenu, kas dėjosi pirmojoje dalyje, prisimenu tik Jannifer Lawrence bandančią išgyventi miškuose, bet šioji dalis vėl priminė, kas vyko pirmoje dalyje. Viskas su „Bado žaidynėmis“ gerai, o ir kino kritikai vis dar nenusigręžia kaip tarkim nuo „Saulėlydžio“ epopėjos paskutiniųjų dalių. Filmas išties įtraukia, nors pirmasis pusvalandis buvo gan nykus, daug aiškinimosi, baimės dėl šeimos, grasinimai, kažkokie neaiškūs masiniai protestai, tikiu, kad knygoje tai tikrai kur kas įdomiau atskleista. Na, žinoma, vėliau juosta įsibėgėja ir tampa tokia pat įdomi, kaip ir pirmoji. Nežinai, kas atsitiks su herojais, kaip baigsis tos bado žaidynės džiunglėse, ar pavyks sąjungininkams išlikti kartu ir pasipriešinti prezidentui ir jo pakalikams. Filmo pabaiga, dėka gero knygos pasakojimo, žiūrovas gauna dozę siužetinių staigmenų – jų aš tikėjausi ir nenusivyliau. Vizualiai ši kino juosta atrodo truputį tamsesnė ir gal net žiauresnė nei pirmoji, tačiau jos abi lygiavertės, nors prie jų dirbo skirtingi režisieriai. Aišku, puikus aktorių pasiruošimas, tiek fizinis, tiek ir energetinis. Jennifer Lawrence paskutiniu metu yra laikoma geriausiai apmokama Holivudo aktorių ir neklydau žadėdamas jai stulbinamą kino industrijoje karjerą, kai pamačiau nekomercinio pobūdžio dramą „Vinterio kaulai“. Šioje kino juostoje ji truputį žandais papilnėjusi, tačiau vis tiek puikia atliekanti savo darbą.

Regis, „Bado žaidynės“ išlaiko savo lygį ir labai norisi tikėti, kad taip bus ir su paskutiniosiomis dalimis, kurios taip pat mums paruoš ne vieną staigmeną. Nors filmas trunka beveik pustrečios valandos, bet kažkodėl tokį filmą žiūrint nepajutau, kaip gretai pasibaigė sūdytos ir kepintos saulėgrąžos, ir kaip greitai prabėgo laikas. Tai filmas atsipalaidavimui ir efektingai pramogai.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 75/100
IMDb: 7.6

Anonsas:


Aktoriai apie filmą ir darbą:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą