2014 m. sausio 20 d., pirmadienis

Filmas: "Tegyvuoja meilė" / "Love Actually"




Sveiki,

Noriu pristatyti to paties režisieriaus, kuris sukūrė filmą „Laiko tiltas“ (2013) senesnę Richard Curčio romantinę kino juostą „Tegyvuoja meilė“ (angl. Love Actually) (2003) – taip jau nutiko, kad visai atsitiktinai pažiūrėjau to paties režisieriaus filmus vienas po kito. „Tegyvuoja meilė“ man, jaučiu, kaip ir daugeliui, išsiskyrė savo aktorių žvaigždžių gausa, jame pasirodo šiuolaikinės Holivudo ir britų kino legendos, tokios kaip Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth, Bill Nighy, Keira Knightley ir kitas būrys žinomų aktorių. Na, išties gera matyti tiek gausiai surinktų aktorių vienoje kino juostoje.

Filmas man pasirodė miniatiūrinių kalėdinių meilės istorijų almanachas, į kurį įeina mažos, viena su kieta šiek tiek sušlietos, sakyčiau, per kalėdinę dvasią istorijos apie tai, kaip svarbu kartais išsižadėti savo taisyklių, darbų, prioritetų, ydų ir kitų mus draskančių ir kaustančių dalykų ir pasijausti laimingiems. Meilė nieko nekainuoja. Manau, ši juosta anksčiau ar vėliau taps (o gal jau ir tapo) tikra kalėdine klasika ir gulsis greta tokių kalėdinių kino legendų kaip „Vienas namuose“ ar filmas „Atostogos“...

Visgi man šis filmas susižiūrėjo, kad ir labai gražiai, bet skystokai. Gal pernelyg nugrimzdau į komercinio kino užkambarius ir pasiilgau rimtų monolitų? Galimas daiktas. Filmas pasirodė gražus, mielas, paprastas, aišku, skleidžiantis ir aukštinantis meilę, idealizuojantis žmonių santykius, skleidžiantis nekomercinę Kalėdų dvasią, bet viskas gan išliko sentimentalu, aktoriai negalėjo pademonstruoti savo ypatingų sugebėjimo, o gal jų ir nereikėjo, tačiau norėjosi kažko įsimintinesnio. Neliko nieko – siužetai tuoj išgaruos, liko tik kažkoks jausmas, lyg ir kažkas kažkur matyta... Tai tikrai nėra ta kino juosta, kurią būtina pamatyti. Ne. Veikiau, jei norite tiesiog praleisti ramiai ir jaukiai vakarą, kad ir per Kalėdų atostogas, manau, šis filmas tiks, kol skrandyje virškinsis kalėdiniai mandarinai ir baltoji mišrainė.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb:7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą