2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Filmas: "13 nuodėmių" / "13 Sins"




Sveiki,

Siaubo trilerio mėgėjams dar viena dovana – filmas „13 nuodėmių“ (angl. 13 Sins) (2014), kurį režisavo „Paskutinio egzorcizmo“ (2010) režisierius Daniel Stamm. Na, tokie amerikietiški filmukai dažniausiai nieko gero nereiškia. Bent jau man. Pramoga, šioks toks laiko prastūmimas ir, žinoma, savigrauža, kad tuo metu galėjau pažiūrėti kur kas geresnę kino juostą.

„13 nuodėmių“ iš dalies yra nuviliantis reikalas. Režisūra nieko neišsiskiria iš daugybės tokių „amerikoniškų“ formato filmukų. Siužetas ir scenarijus kažkur matytas, tik šiek tiek pakeisti įvykiai, personažai, aplinkybės, tačiau netgi finalas labai nuspėjamas ir nepateikiantis praktiškai jokių staigmenų. Ir vis dėlto filmas nėra toks nuobodus, kokį gali įgalinti visi šie ryškiai matomi šablonai. Įvykis seka įvykį, įdomu, kuo viskas pasibaigs. Aišku, neįtikino pats siužetas ir ta mistinė „žaidimo“ valdymo idėja. Pinigų troškulys ir silpnos valios  bei pastumdėlio staigi transformacija irgi atrodo absurdiška, nelogiška ir, pripažinkime, nemotyvuota, todėl ji fantastinė kaip ir pats perauklėjimo žaidimas.

Tos 13 užduočių, kurias turi padaryti vyrukas, atrodo kvailos, nors kartu turi ir kažko lėkštai patrauklaus. Kažkas čia bandė šį filmą lyginti su „Pjūklo“ pirmąją dalimi, tačiau filmas nelabai panašus. Žodžiu, nieko pernelyg gero negaliu pasakyti, bet nesigailiu žiūrėjęs, tiesiog per lengvas filmas, skirtas pramogai – o ko daugiau norėti iš tokio filmo? A? Ogi nieko. Šventai tikiu, kad po pusmečio, jei kas nors paklaus: „O kaip tau filmas „13 nuodėmių?“ Atsakysiu, kad nežinau, apie ką tu kalbi, nesu tokio filmo nė matęs...

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 44/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: