2016 m. liepos 5 d., antradienis

Šios dienos daina: Donny Montell "Viskas bus gerai" (English lyrics "Everything will be alright")




Sveiki, skaitytojai,

Gerai. Išgirdau, pamačiau ir labai patiko. Štai pirmoji mintis apie jau kadais Lietuvoje skambančią Donato Motvydo (Donny Montell) dainą „Viskas bus gerai“, kuri patiko ne tik čionykščiams klausytojams, bet „užkabino“ ir užsieniečius, kurie vis niekaip nesupranta, kodėl daina neturi angliškos versijos arba bent jau angliškų subtitrų. Aišku, šie žmonės ne šiaip sau „pasiYoutubino“, o dėl Eurovizijos aktyvumo atrado naują atlikėją Baltijos regione.

Tiesą sakant, man jo albumas #BLCK atrodo išties gerai. Netgi labai gerai, nes siekta kokybės visame kame – tiek muzikoje, tiek nuostabiai stilingame, kiek erotiškame albumo apipavidalinime. Nesiklausiau dar viso albumo, tik tas legaliai į YouTub‘ą įmestas dainas, tai galiu pasakyti, kad labai jau švediška, kas, savaime suprantama, nėra blogai. Albumas atrodo gana eklektiškas, nes jame ir angliškų dainų, ir lietuviškų, tačiau kūriniai modernūs, pritaikyti populiariosios muzikos gerbėjams ir pagaliau turime visai rimtą atsvarą vakarietiškajai pop muzikai. 

Kokybė skamba ir dainoje „Viskas bus gerai“. Visų pirma melodingumas, nes paskutiniu metu kažkaip lietuvių kalba „iššoka“ ir prasilenkia su tomis vizijomis, kurias nori sukurti kai kurie lietuvių atlikėjai, bet šioji daina išties netikėta dermė. Gražių šiuolaikiškų baladžių mes retai turime, turiu galvoje be tų folklorinių ir regioninių prieskonių turinčių kūrinių, kad ir tas pats „Gintarai“, o štai paprastos baladės tiesiog apie meilę retai nuskyla. Kai A. Valinskas legalizavo kone daugelį šiuolaikinio pop muzikos vertalų, tai daug kas net nebeskiria kur yra mūsų dainos ir kur adaptacija.

Žodžiu, viskas bus gerai, sako daina, ir ji mane šiandien verčia tikėti, kad viskas ir bus gerai. Daina melodinga, graži, jautri, romantiška ir tiesiog negaliu nepasidžiaugti, kad viskas bus gerai. 

Pasiklausome:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą