2016 m. liepos 16 d., šeštadienis

Filmas: "Aš prieš tave" / "Me Before You"



Sveiki,

Paskutiniu metu filmas „Aš prieš tave“ (angl. Me Before You) (2016) yra vienas labiausiai aptarinėjamų filmų. Tiesą sakant, jo sėkme beveik net neabejojau, nes vidutinėms masėms labai jau patinka „Užrašų knygutės“ tipo filmai, kur galima nubraukti sentimentalią ašarą filmo pabaigoje. Gerai, prisipažinsiu, kad filmą žiūrėjau visai ne dėl jo populiarumo, bet dėl to, kad buvau skaitęs knygą (mano komentarą apie knygą rasite ČIA) ir dėl gerai žinomų aktorių.

Klausiate manęs, kaip filmas? O filmas iš serijos „visai nieko“. Žiūrėti tikrai galima. Bet jeigu paklaustumėt, ar man patiko, ar sužavėjo? Gerai pagalvočiau prieš atsakydamas. Žinoma, knyga šiek tiek geresnė už patį filmą. Sunkoka mus su tomis ekranizacijomis, sunku ir per ekranizacijas demonstruoti išskirtinį režisūros talentą. Visgi „Aš prieš tave“ režisūros atžvilgiu yra vidutinis produktas masėms pagal jau nusistovėjusios romantinės dramos su seksualiais jaunatviškais aktoriais masėms palepinti – siužetinės linijos atpažįstamos, režisūros braižas irgi. Ar tai nuvilia? Kažkiek, tačiau kažko tikėtis daugiau nei vidutiniškos romantinės dramos ir nereikėjo. 

Žinoma, daug kas kalba apie ašaras ir sukeltas filmo emocijas. Tikriausiai pasijutau kietaširdžiu, kad mane menkai jaudino filmo siužetas, nors ir žinojau iš knygos siužeto vingius. Iš esmės suicidinės eutanazijos problema ir turėjo padaryti gana dramatišką filmą, to niūrumo romane jaučiama kur kas daugiau, tačiau išėjo viskas kur kas šviesiau, komiškiau ir saldžiau, nei pačioje knygoje. Aktoriai labai žavūs – labai mėgstu Sam Claflin, labai perspektyvus aktorius, tik paskutiniu metu nevengia vieno braižo filmų ir dėl jo darosi neramu. Apskritai mane stebino „Sostų žaidimo“ žvaigždė Emilia Clarke, kuri atrodė visiškai kitokia... Apskritai filmas neblogas ir jis tikrai turi ir turės begalės gerbėjų visame pasaulyje, tačiau nepamirškime, kad filmas naivus, perspaustas, netikroviškas, keliantis sentimentalumą ir su tikru gyvenimu menkai ką bendro turintis, tačiau juk ir tokie filmai mūsų gyvenimą padaro geresnį, ar ne?

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 51/100
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą