2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Filmas: "Apgaulės meistrai" / "Now You See Me"




Sveiki,

Vakarykštis naktinis seansas baigėsi filmo „Apgaulės meistrai“ (Now You See Me) (2013) peržiūra, kuris buvo tikriausiai vienas iš tų naujausių filmų, kurį turėjau pamatyti, nesvarbu, kas ką beskalytų iš šalies. Iš kritikų sulaukęs „šiaip sau“ atsiliepimų, iš žiūrovų pelnęs kur kas daugiau simpatijų. Kodėl būčiau žiūrėjęs? Dėl geros ir puikios aktorių šutvės, kuri šiaip sau nesimėto po filmus, kur papuola. O ir šiaip visada norisi juos pamatyti, kad ir kur jie nusifilmuotų.

Na, filmas „Apgaulės meistrai“ meta pirštinę „Prestižui“ (2006), bet, tiesą sakant, sunku būtų sulyginti šiuos filmus, nes pastarąjį mačiau labai seniai, bet kol kas tebeturiu gerus atsiminimus. „Apgaulės meistrai“ triukus paverčia magija, kokius galime išvysti magų kasmetiniuose festivaliuose. Detektyvu ir mįslėmis apgaubtas pasakojimas nepasirodė auksinės prabos, nors istorija išvystyta ir smagi, primenanti „Pretendento“ serialą su „Ieškokit Gudručio“ atspalviais, tačiau turintis savito spindesio, lėkimo, kuris nubrėžtas pagal populiarių kino filmų braižą. Aišku, šio filmo perspektyva – aktoriai ir tematika. Bene smagiausia buvo čia išvysti Woody Harrelsoną ir Morgan Freeman, ne ką mažiau tokias kino daugiau ar mažiau žinomas ikonas kaip Mark Ruffalo, Isla Fisher ir simpatingąją prancūzę Melanie Laurent. Nė vienas šiuo filmu tikriausiai nesukūrė geresnio savo vaidmens karjeroje, bet bent pablizgėjo šou-karnavalinio tipo filme. Aišku, smagu, kokias magijos gudrybes pademonstruos filmo kūrėjai, kaip išsisuks iš padėties magai, kaip legendiniame danų seriale „Olsenai“.

Kone labiausiai kliudė filmo finalinis triukas, kuris pasirodė pompastiškai išpūstas, daug blizgesio, gaudynių, šūkalionių, tačiau viskas baigėsi šuoliu nuo bokšto su pinigais, kažkaip neprilygo magijos meistrų paskutiniam legendiniam pasispardymui, tikėjausi įdomesnio išvystyto finalo, nes filmo paslaptingoji „Akis“ irgi daugiau ar mažiau yra numanoma, teliko rinktis tarp dviejų variantų ir nė vienas nenustebino. Dideli užmojai, tačiau pakankamai vidutinis filmas, kuris patiks kaip pramoga, besidomintiems magijos triukams, bet ne kaip galvosūkių dėlionė, kurios galbūt tikėjausi.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 50/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą