2014 m. spalio 13 d., pirmadienis

Filmas: "Šiandien noriu grįžti vienas" / "Hoje Eu Quero Voltar Sozinho" / „The way he looks“




Sveiki,

Šiandien noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Šiandien noriu grįžti vienas“ (portugal. Hoje Eu Quero Voltar Sozinho) (2014). Tai brazilų režisieriaus Daniel Ribeiro pilnametražis filmas, pasakojantis apie aklą vaikinuką Leo, kuris trokšta būti savarankiškas, išvažiuoti į užsienį ir tapti kažkuo, o kuo – nė pats dar nežino. Mokykloje jis turi draugę, kuri rūpinasi juo ir neleidžia kitiems vaikams jo užgaulioti, bet vieną dieną į klasę ateina Gabrielis, kuris tampa ne tik geriausiu Leo draugu, bet ir meile...

Filmas iš pradžių buvo trumpametražis, o šioje versijoje jis išplėtotas, neblogai įvertintas kritikų, pelnęs keletą svarių apdovanojimų. Braziliškas kinas labai retai atkeliauja iki mano akių, bet kas atkeliauja, tas sulaukia visada keistų vertinimų. Negalėčiau pasakyti, kad šis filmas sužavėjo. Aišku, žavūs aktoriai, nebanali tema, yra sukurta šiokia tokia atmosfera, bet ant liežuvio galo kabo tas nujaučiamas noras įtikti žiūrovui. Siužeto vingiai nėra aštrūs, jie nugludinti, nuspėjami ir pikantiškumu toli gražu nekvepia. Problema lieka iškelta paviršutiniškai ir manęs bent jau iki galo neįtikino. 


Kadras iš filmo "Šiandien noriu grįžti vienas".

Filmas yra visų santykių užuomazga ir nesiorientuoja vien tik į vienalyčius paauglių santykius. Labiau demonstruojamas Leo besikeičiantis pasaulis ir jo pastangos priimti viską taip, kaip reikalauja jo prigimtis. Man asmeniškai kur kas įdomiau būtų, jeigu filmas būtų prasidėjęs nuo tos vietos, kur filmas pasibaigė – nuo projekto mokykloje atsiskaitymo, paauglių vienalyčių santykiai, tėvų reakcija, tapatybės klausimai ir t. t. Dabar viskas atrodo pernelyg paspalvinta kreidelėmis, sušvelninta, bet kas sakė, kad kino režisierius, kuris ne kartą jau kūrė filmą LGBT temomis, nenorėjo būtent šito ir pavaizduoti?

Filmas patiko, bet nesužavėjo. Tiesiog vietomis kažko trūko, kažkas buvo pernelyg iškarpoma kaip iš žurnalo, o kai kada išties buvo įdomu. Filmą laikyčiau vidutinišku, kuris tikrai suras savo žiūrovą.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 71/100
IMDb:8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą