2014 m. spalio 13 d., pirmadienis

Filmas: "Stebuklingi Šikiros nuotykiai dvasių pasaulyje" / "Spirited Away"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Stebuklingi Šikiros nuotykiai dvasių pasaulyje“ (angl. Spirited Away) (2001), kuris laikomas ne tik pačiu geriausiu Hayao Miyazaki animaciniu filmu, bet ir pačiu pelningiausiu Japonijos animaciniu filmu istorijoje, o pasaulyje vienas geriausių animacinių filmų per žmonijos istoriją. Pelnęs daugybę apdovanojimų ir palankių kritikų ir žiūrovų įvertinimų.

Pradėjau tokiomis liaupsėmis ir tiesiog man belieka tik linkčioti galvą ir viskam pritarti. Animacinis filmas išties įspūdingas. Gal jis nenustebins savo grafika, gal nežibės visomis technologijomis, kokiomis gali pasigirti Volto Disnėjaus naujoji animacija, bet tenka sutikti, kad filmo „dvasia“, jo pasakojimo pobūdis bei vertybių sistema išties stulbinanti. Filmas nepaseno nė su viena diena ir jį rekomenduočiau žiūrėti su visa šeima. Tai fantaziją praplečiantis filmas, kuris aplenkia savo išmone, atmosfera, pasakojimo ypatingumo prieskoniais daugelį ne tik kitų animacinių filmų, bet ir vaidybinių filmų.

Išties labai patiko. Šiaip nežiūriu daug animacinių filmų. Vieną kitą per metus. Bet šis išties, kaip ir „Princesė Mononokė“ palieka kažką daugiau nei tik paprastą pasakos istoriją. Graži istorija, graži idėja ir viskas su šiuo darbu yra puiku. Dar nematėte? Tai ko gi jūs dar laukiate? A?

Mano įvertinimas: 10/10
Kritikų vidurkis: 94/100
IMDb:8.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą