2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

"Už Lietuvą, vyrai!" arba kaip, apsisukus ant kulno, ieškoti politinio prieglobsčio Baltarusijoje ir Rusijoje?



Sveiki, 

Galima ravėti šieną arba jo neravėti, ieškoti adatos šieno kupetoje arba įsivaizduoti Obamą kaip albinosą po 50 plastinių operacijų, netgi galime sapnuoti Maiklą Džeksoną, o gal Britney Spears skutančią ne galvą, o bulves kotletams ar cepelinams. Galima. Arba ieškoti tiesos, kaip mėgsta daryti Petras Gražulis, kuris pasakė, jog nesijaučia kaltas ir tai tikriausiai buvo jo logiškiausias argumentas, kodėl jis nekaltas. Juk ir aš eidamas gatve galiu prismaugti kokį nors vaikigalį, išprievartauti bobutę, šunį įmesti į šulinį ir sakysiu, - aš nekaltas, nes nesijaučiu kaltu. Tokie guzai ir lieka guzai. Štai Šustauskas bėdavojosi, kad prašys Baltarusijoje politinio prieglobsčio, o ir tas pats vaikštantis su diadema ant galvos Gražulis karštligiškai sveikino Rusiją dėl ten įvestų griežtų laisvo žmogaus sankcijų, kai dar prieš „n“ metų dievagojosi, kad būtent sovietai jį kalino ir kaltino būtais ir nebūtais dalykais. Regis, patys aršiausi sovietų nekentėjai dabar gauna šlapiu skuduru ir su didžiausia meile ir atlaidumu nori grįžti į buvusios Sovietų Sąjungos glėbį – ilgimės botago, ar ne taip, gerbiamieji? Likimo ironija, kitaip ir nepasakysi.

Štai tie patys „supuvę Vakarai“ mums pirmiems Pabaltyje atvėrė mega baldų parduotuvę „IKEA“, kuri per metus mūsų šaliai užkals iki 100 milijonų eurų į biudžetą. Baltarusiai ploja katučiu ir sako, kad tik pas mus važiuos apsiprekinti. Ir gerai! Važiuokite, mes mylime ne tik jūsų piniginę, bet ir tai, kad jūs mylite Lietuvą – ar ne tai ir yra tikrasis patriotizmas, kada šalys taikiai kaip beždžionės viena kita pautelinėja ir išrenka parazitus. Tegu mūsų išprotėję baskerviliški politikai tevažiuoja to politinio prieglobsčio, po mėnesio parskuos kriuksėdami ir kiauksėdami, kad kažkur dar blogiau nei čia. Mes esame nemotyvuota politikų falšyvizmo tauta – viena yra skiesti eteriuose apie šeimos vertybes, vaikų apsaugą, o kitą savo gyvenimišku pavyzdžiu iliustruoti priešingą variantą – skyrybos, žmonos ir vaikų apleidimas, nes reikia medžioti gėjus ir gerai atrodyti prieš tautą, tokių politikų mes turime, jie yra populistano ateiviai, kurie šventai įtikėję, kad yra teisūs, netgi tada, kai mergaitė baksteldama piršteliu į juodą kvadratą sako, kad tai juoda, jie vis tiek sakys, kad tai balta. Taip, juk jie nesijaučia kalti, kad yra durni ir tauta paklojo raudoną kilimą žirkliuoti į politiką.

O štai šiandien Grybauskaitė parduotuvėje atsiskaitė žalia banko kortele ir visi nustėro, kad mūsų pirmoji šalies blondinė trumpakasė atsiskaitinėja kaip ir daugelis Lietuvos piliečių, prisimenant garsųjį pigių skrydžių „Raynar“ skandalą. Kuo banalesnis ir paprastesnis prezidentės pasirodymas žmogiškuosiuose reikaluose (kas, mano akimis, yra pagirtina!), tuo daugiau apkalbų ir svarstymų, kad mūsų blondinė turi būti robotas, kuris šneka porceliano tikslumo žodžiais, o kakoja pievagrybiais, baravykais ir dar geriau – citrininiais drugeliais. Kad ir kaip bebūtų keista, po Lietuvą plaunamų audrų, perkūnijų dygsta ne tik pirmieji grybai, bet ir prekybos centrai, atnešti iš tų pačių, kaip daugelis su panieka sako: „sugedusių Vakarų“. Tiesą sakant, tokie žmonės nelabai suvokia, ką jie sako, o rytoj kaip tik Žolinės, švenčiausiosios panos ėmimas į dangų – dainos, šokiai, estrada, bet prieš tai tegu kiekvienas pereina per apvalantį švęstą vandenį, kad nusiplautų „supuvusių Vakarų“ primestą politiką ir toliau susigūžę savo tamsiuose kampuose galėtų tulžingai griežti kobros dantį ant viso pasaulio, ant emigrantų, ant Grybauskaitės, ant skylėtų Kauno kelių ir galiausiai ant kiekvieno, išskyrus save patį. Dar kartą įsitikinu, kad žmogaus tamsumas pavojingas pačiam žmogui, o kad juokas, dar Platono laikais buvo kalbama, ilgina ne tik gyvenimą, bet ir iš esmės gelbsti mūsų pasaulį, kuris neretai sukasi ant to pikto danties.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą