2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Filmas: "Deganti lyguma" / "The Burning Plain"




Sveiki, kino mėgėjai,

Filmas „Deganti lyguma“ (The Burning Plain) (2008) man asmeniškai labai puikiai šliejasi su prieš tai regėtu „Motina ir dukra“ (2009), tik ši meksikiečio režisieriaus Guillermo Arriaga juosta ne tokia emocionaliai įtempta, veikiau ji žaidžia su laike išdėliotais įvykiais, ilgai neleidžia susieti įvykių galvoje, nors ir taip aišku, kad pasirinkta gan populiarus dramos kūrimo principas – chronologinė istorijos koliažo dėlionė, kuri galiausiai išsisprendžia kaip ir visos istorijos.

Kritikai šį filmą labai greitai sumaitojo, nors nepasakyčiau, kad juosta jau tokia prasta, bet turiu pasakyti, kad su ja reikia šiek tiek kantrybės, čia neužtenka fantastiškų aktorių – Charlize Theron, Kim Basinger ir Jannifer Lawrence. Žinoma, patys ištikimiausi šių aktorių sekėjai turėtų pamatyti šią juostą. Na, o man, pakankamai supinta ir graudinanti istorija, (kaip čia taisyklingiau išsireiškus?), „nepaėmė“ manęs. Žiūrėjau, lyg ir patiko, lyg ir gerėjausi aktorėmis, lyg ir mėgavausi laiko šuoliais „pirmyn-atgal-pervidurį...“, tačiau po seanso neliko didesnių apmąstymų ir permąstymų, sukrėtimo, oro trūkumo. Pasigedau kažko kito. Drama liko vidutinybės aptvarėlėje, kaip tos avys... Nors avis gano, nelaiko aptvaruose, nebent žiemą.

Šiaip ar taip nerekomenduoju tiems, kurie tikrai ruošiasi ir ketina išvysti stiprią dramą, kuri užgula krūtinę kaip nėščia dramblio patelė, bet jeigu norite vidutinės pusiau egzotiškos dramos, atmiežtos klausimais – kas yra motina, kas yra motiniškas instinktas, paaugliškos meilės pasekmės, laimingas ar neišsipildęs gyvenimas, praeities blogi sprendimai ir kiti kasdieniai dramų nagrinėjami klausimai, manau, tad  šis filmas kaip tik tai Jums!

Man įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 45/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą