2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Arbatėlė su Musoliniu" / "Tea With Mussolini"





Sveiki, kinomanai,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Arbatėlė su Musoliniu“ (Tea With Mussolini) (1999). Na, išties labiau laukiau, kol galėsiu pamatyti šią juostą ir pagaliau sulaukiau šios dienos. Tiesą sakant, taip ir nesupratau, ar buvo verta laukti, ar nelabai. Nors filmą daugelis mačiusiųjų giria ir negaili gerų žodžių, manding, geri atsiliepimai nėra gero filmo garantas, bet iš dalies vedinas jų, troškau pamatyti šią juostą, kurioje pasirodo pirmo ryškumo tokios britų aktorės kaip Judi Dench, Joan Plowright ir Maggie Smith, o ką jau bekalbėti apie šio filmo perlą ir kaip visada fantastiškai atrodančią dainininkę Cher! 

„Arbatėlė su Musoliniu“ – tai ganėtinai lengvo kolorito žvilgsnis į didžią Italijos tragediją, Antrojo Pasaulinio karo išvakarėse, griūvančių visuomenės sluoksnių bei yrančio senojo pasaulio jausenos. Išties, manau, kad drama turėjo išeiti išties vykusi ir stipri, nes medžiaga ir turinys tikrai verti tiek filmo pastatymo, tiek šaunių aktorių, tačiau visgi buvo pasirinktas romantinis kalbėjimas. Tikrosios dramos, - moterų „išvarymas“ iš Italijos, fašisto Musolinio keliama grėsmė ne tik Europai, bet ir Italijos žmonės, žydų persekiojimas, tarpininkavimas su Hitleriu, tebuvo tik lengvas glaistas, palyginus su ta baime, kuri iš tikrųjų turėjo tvyroti filme. Romantinis ir lengvas kalbėjimas, sakyčiau, sugriovė tvirto filmo pamatus ir paliko toks „poskystis“ pataikavimas „silpnų nervų žiūrovams“. 

Nepaisant, bent jau mano akimis, šio trūkumo, lengvas filmas turi savito žavesio dėl aktorių, sintetiniai sprendimai ir nenatūralios scenos irgi neleidžia užmigti. Galiu pasakyti, kad per visą filmą, tikriausiai viena Cher ir atstovėjo visą filmą, kadangi ji vienintelė buvo ryški, įdomi, patraukli ir tiko šiam filmui, o perekšlės, pagyvenusios moterys visada vaikščiojančios pulkeliais, priminė labiau komediją griūvančio pasaulio scenoje. Tą patį galiu pasakyti apie jaunąjį aktorių Baird Wallace, kuris suvaidino ūgtelėjusį Lucą, labai dailaus sukirpimo vaikinas, tačiau matėsi, kad dirba netalentingai, mokyklinė vaidyba tarp grandų jam netiko ir režisieriui reikėjo kito sprendimo, bet yra kaip yra.

Per visą filmą patiko bene vienintelė scena, kuri leido šiek tiek virptelėti. Kai ant stogo išėjusi auklė bando įkalbėti globotinį ir toliau apsimesti moterimi, kad nepaimtų jį į kariuomenę. Argi tokia yra meilė, - klausia jis. Ir moteris jam atsako, kad taip, tokia ir yra meilė. Skaudi, pasiaukojanti, nenorinti pasiduoti ir prarasti, norinti visada apsaugoti nuo blogo. Tokia ir yra meilė.

P.S. Filmą anglų kalba ir angliškais subtitrais galite parsisiųsti per Torrent programą paspaudę ČIA.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 53/100
IMDb: 6.9



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą