2024 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Kelionė: Prancūzija, Kanai, Kanų kino festivalis, aktorių rankų įspaudai, alėja

 

Sveiki, skaitynėtojai!

 

Man taip sudėtinga aprašyti šios vasaros keliones, nes vietovių ir įspūdžių tiek daug, o dar daugiau – nuotraukų, kad tikriausiai reikėtų ištiso katalogo ar knygos viskam sukelti ir perteikti. Iš kitos pusės, gal visko ir nebūtina susisteminti. Viena iš šios vasaros kelionių krypčių –  Prancūzijos pietūs. Visai natūrali kryptis, nes Paryžius tuo metu buvo dar apgaubtas Olimpinių žaidynių, o pietinėje šalies dalyje beveik negirdėti apie tai, neskaitant vieno kito plakato ar skrajutės. Be Nicos ir pakrančių miestų bei miestelių pirmąkart aplankiau Kanus.

 

Net nedaryčiau šio įrašo, jeigu Kanai man (kaip ir daugeliui) neasocijuotųsi su kino filmais ir Kanų kino festivaliu. Iš tikrųjų tai vienas didžiausių ir ryškiausių kino festivalių, kuris nulemia geriausius filmus, kuriuos paprastai tenka per metus pamatyti tiek Kino pavasaryje, tiek Scanoramoje. Mano įspūdžiai apie Kanus savotiški. Miestas, priešingai nei mano kolegoms, patiko. Pats stebėjausi, nes visa Kanų Viduržemio jūros pakrantė apstatyta viešbučių kompleksais. Vien viešbučiai! O karštis, žinokite, begalis. Aš įsivaizduoju, kad ne vasaromis reiktų būti Kanuose, o pavasarį arba rudenį, kada oro masės palankesnės lietuviškam kūnui, tačiau atostogų nepasirinksi, todėl Kanai vasaros metu tiesiog dega, visi daugiau ar mažiau ieško priebėgos pavėsyje, parkelyje, bando atsigaivinti šaltu vandeniu, ledais.

 

Aišku, labiausiai masino apžiūrėti Kanų kino festivalio pastatą šalia garsiojo kazino. Pastatas nėra kažin kuo itin įspūdingas, įspūdį sudaro tik žinojimas, kas čia kiekvieną pavasarį vyksta, ir kaip ši vieta nulemia kino madas ir tendencijas. Visi nori nusifotografuoti ant raudonojo kilimo, bet reikia didžiulės kantrybės, nes ir tokiu metu yra nemažai turistų, kurie „sukūrė“ savas taisykles, sudarė gyvą eilę, kad galėtų fotografuotis būtent iš tos pusės, kuria dažniausiai lipa kino žvaigždės. O su azijiečiais nepakonkuruosi. Vienos nuotraukos jiems neužtenka, tad visas šis cirkas tampa atvira vojaristine juokinga fotosesija, todėl negalėjau padaryti normalesnės nuotraukos nei už šią.

 

Toliau viskas labai paprasta. Aplankiau pačius žymiausius viešbučius, tiksliau apvaikščiojau jų perimetrus, nusifotografavau Kanų parką ir pastato grindinį grįstais žvaigždžių rankų įspaudais. Daugiausiai jų iš 1992 periodo. Žinau, kad Kanai „veikia“ labiausiai tik tada, kai iš tikrųjų vyksta kino festivalis, tokiomis dienomis, kai svečiavausi aš, gali daug ką nuvilti. Bet manęs kažkodėl tai nenuvylė.

 

Tiesa, taip pat teko pabuvoti ant Kanų miesto kalno, tvirtovės, nuo kurios ir prasidėjo miesto statybos. Kanai turi ir kitą istoriją, daug senesnę. Nuo Kanų tvirtovės atsiveria visas miestas ir šv. Margaritos sala, kurioje iš tikrųjų kalėjo vadinamasis Žmogus su geležine kauke. Dalijuosi fotografijomis iš Kanų!



Daug kur matosi naujausių kino plakatai ir reklamos.






Tai pats garsiausias viešbutis, kuriame apsistoja ryškiausios kino žvaigždės ir režisieriai.



Ilga ir šimtmečius siekianti Kanų miesto istorija ir jos tvirtovė.


Kanų peizažas iš viršaus.


Krantinė.


Pagrindinis Kanų kino festivalio pastatas.


Aktorės Angelina Jolie rankų įspaudas Kanuose.


Aktoriaus Ben Kingsley rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Catherine Deneuve rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Charlotte Rampling rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Claudia Cardinale rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Jodie Foster rankų įspaudas Kanuose.


Aktoriaus Keano Reeves rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Meg Ryan rankų įspaudas Kanuose.


Aktoriaus Mel Gibson rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Meryl Streep rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Nicole Kidman rankų įspaudas Kanuose.


Aktoriaus Silvester Stallone rankų įspaudas Kanuose.


Re-isieriaus Tim Burton rankų įspaudas Kanuose.


Aktorės Vanessa Redgrave rankų įspaudas Kanuose.



Ieškojau mano mėgstamos prancūzų aktorė Marion Cotillard įspaudo, tačiau aptikau ją tik autobuso stotelėje.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą