2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Filmas: "Bus kraujo" / "There Will Be Blood"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Bus kraujo“ (There will be blood) (2007 m.). Tai amerikiečių drama, kuri pasakoja apie pirmuosius besikuriančius naftininkus ir jų sunkų, bet kartu labai ambicingą gyvenimą. Filmas iš tikrųjų labai gerai sutiktas kritikų, įvertintas daugelio aukščiausiais balais ir tikrai, galiu pasakyti, kad filmas tikrai nėra lėkštas, bet toli gražu šedevru kažkokiu nepavadinčiau. Vienas ryškiausių apdovanojimų – auksinis gaublys ir ne viena nominacija „Oskarams“, o ir daugeliui kažkuo filmas siejasi su „Šioje šalyje nėra vietos senukams“... Jausena gal ir kažkiek panaši, tačiau šis filmas, mano galva, pastarajam nusileidžia.

Nieko neįpareigojanti istorija, pasakoja sunkų gyvenimą apie būsimus turtus, paaukojant savo žmogiškumą, šeimą ir viską, kas brangiausia. Čia įsipina ir religinis fanatizmas, kuris žiūrovui ir diktuoja, kad bus kraujo... Filmas man pasirodė toks banguotas, buvo tokių momentų, kad atsiplėšti negalėjai, atrodo, viskas įtempta – ypač tos žiaurios naftos gręžimo scenos, tačiau vietomis filmas „užsibuksuodavo“ ir reikia pripažinti, kad yra pernelyg ištęstas, todėl kartu kelia ir nuovargio bei monotoniškumo įspūdį. Nelengva prasėdėti beveik tris valandas prie šios juostos! Vietomis tikrai norėjosi, kad filmas liautųsi, per daug įvelta visokių pašalinių pasakojimų gijų, kaip antai atsiradęs netikras brolis... Bet gal kai kam taip ir įdomu, ir intriguoja.

Ne, filmas nėra lengvas, jis pareikalauja kantrybės, rimties, nusiraminimo... Bet tas lengvumas ar ne lengvumas taip pat sunkiai apibūdinamas – aukštas IMDb reitingas rodo, kad filmas visgi buvo įvertintas paprasto žiūrovo akies ir širdies. Galiu tik pasakyti, kad filmas pakankamai stiprus savame žanre, o stipriausia jo ašis – pasakojamoji istorija, kuri kartu yra kaip ir dokumentinė – didaktinė – enciklopedinė apie mūsų dabartinių naftos magnatų ištakas. Manau, filmas daugeliui patiks ir paliks šiokį tokį įspūdį. Aišku, jei ištversite tas valandas...

Įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 8.1



Jūsų Maištinga Siela,
Man galite brūkštelti: cirkininkas@gmail.com

1 komentaras:

  1. Žiauriai laukiu naujausio režisieriaus P.T.Andersono filmo "The Master". Viliuosi, kad tikrai nenusileis savo įtampa, puikia aktorių vaidyba ir operatoriaus darbu kaip ir juostoje "There Will Be Blood". Tai neabejotinai vienas iš pačių įdomiausių režisierių dirbančių šiuo metu kino industrijoje.
    Mano galva, kaip tik "Šioje šalyje nėra vietos senukams" neprilygsta "Bus kraujo". Broliai Coenai susišlavė oskarų rinkinuką dėl to, kad Amerikos kino akademija 2008 metais paman4, kad reikia pagaliau apdovanoti Coenus ir palikti juos ramybėje. Po to, nelabai ką įdomaus ir besukūrė.

    AtsakytiPanaikinti