2012 m. birželio 24 d., sekmadienis

Baltosios birželio naktys prie jūros



Sveikučiai,

Visada apima geras jausmas, kai išvažiuoji prie jūros! Toks kutenimas, senų peizažų ir nuotykių atgaminimas galvoje. 2007 metai – Palanga, naktis, basomis per gintarine šviesa apšviestą miestą, neapšviesta pakrantė, girdisi jūra, draugai, šokoladas, kuris iš rankų į rankas perduodamas tamsoje kaip kokia Jėzaus duona, juokas, kažkur girdisi bučiniai, teliuskuoja vynas popieriniuose pakeliuose, kažkas nematydamas įpuolė į persirengimo būdelę ir susitrenkė veidą, dejonės, o po to juokas... Visada gera sugrįžti prie jūros! Netgi tada, kada orai „nusišneka“, praneša lietų, vėją, debesuotumą – nieko nežinau, nieko nemačiau ir vis tiek lekiu prie jūros!

Šiandien vėl išvažiuoju į Klaipėdą, kelsiuosi į Smiltinę, kvepėsiu pušynais ir vaikščiosiu lengvu apavu dviračių takais ir viskas pasimirš – namai, rutina, monotonija. Argi ne smagu turėti namus vien tam, kad iš jų galėtum bent retkarčiais išvažiuoti?

Nauji draugai, nauji žmonės, jūra... Mano Joninės ir mano savaitgalis išlipa iš įprastinių kalendorinių klišių ir prasideda! Geroms Jums dienos ir baltųjų birželio naktų!

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com  

2 komentarai: