2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Filmas: "Arčiau" / "Closer"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pakomentuoti trumpai kino filmą „Ačiau“ (Closer) (2004 m.). Jau seniai ketinau pažiūrėti šį filmą, bet vis kas nors kitas iššokdavo į važiuojantį repertuarinį traukinį, bet šįkart ramiai prisėdau ir pažiūrėjau šį visai, mano akimis žvelgiant, neblogą filmą. Taigi filmas apie žmonių santykius, kuriame vaizduojami nuolat persipinančios porelės, jų simpatijos ir meilė. Keista, kiek visgi filme yra tos tikrosios meilės, kas ji, jeigu pagrindinis herojų matavimo vienetas yra pasidulkinimas, o kur ta dvasinė meilės išdavystė, kuri tiesiog persisunkusi herojuose, bet herojai aklai, gal reiktų sakyti šiuolaikiškai, matuoja viską pasidulkinimais.

Iš tikrųjų man patiko šis filmas, aktoriai parinkti puikūs – Julia Roberts, Natalie Portman, Clive Owen ir Jude Law. Tenka sutikti su vienu recenzentu, kad iš šio puikaus ketvirtuko išsiskiria Natalie Portman ir Clive Owen, jų personažai buvo įdomesni, aistringesni, charizmatiškesni, labiau spalvingi, šarmingi, nors visiems keturiems personažams eterio lyg ir skirta beveik vienodai. Įdomi santykių analizė filmą „pritempia“ prie rimto filmo slenksčio. Patiko kai kurios scenos, ypač ta idėja suvesti du personažus per internetą ir tapti pačiam nė nežinant Kupidonu, patiko ir kiti dalykai, tačiau filmui ritantis link pabaigos, pajutau, jog pernelyg dažnai imu žvilgčioti į laikrodį – užsitęsė tų porų susipynimas, atsipynimas ir vėl susipynimas, tad jau norėjosi žinoti, kuo viskas pasibaigs. O pabaiga man patiko, nieko neįpareigojanti, nieko nepagražinanti, per daug jokių šokų ar pagraudenimų nepasiūlanti, pakankamai organiška ir gyvenimiška – tai filmą labai, sakyčiau, papuošė.

Šiaip tikrai praleidau prasmingai laiką, filmas teikė ir pasitenkinimo, ir įdomumo, net nežinau, kažkokių didesnių pastebėjimų lyg ir neturiu, tai labai nuo skonio priklauso. Filmai apie žmonių tarpusavio santykius visada turės šiokios tokios paklausos, nes tai pakankamai aktuali tema kiekvienam žemės gyventojui, o tarkim žiūrėti kokį filmą apie abortą jau gali ne kiekvienas, tai siūlau šį filmą pažiūrėti visiems be jokio išskirtinumo.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 7.3



Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Veik visi pasaulio filmai yra apie santykius... Tai aišku, kad ir paklausa bus :)

    AtsakytiPanaikinti