2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Filmas: "Praskeltas dangus" / " El Cielo Dividido" / "Broken Sky"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti meksikiečių kino filmą „Perskeltas dangus“ (El Cielo dividido) (Broken Sky) (2006 m.). Tai filmas dalyvavęs Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje ir tikriausiai mažai (spėju dėl tematikos) žinomas Lietuvos gyventojams. Iš esmės filmas apibūdinamas taip: „Meksikos trumpų filmų specialisto Juliano Hernandezo  erotinis, impresionistinis pasakojimas, apie emociškai audringą meilės trikampį tarp trijų patrauklių dvidešimtmečių vaikinų. Gerardo (Miguel Angel Hoppe) yra jautrus žmogus  labai įsimylėjęs ilgametį draugą Joną (Fernando Arroyo). Bet Joną užvaldo mintys apie nepažįstamą vaikiną, sutiktą naktiniame klube. Sudaužyta širdimi Gerardo  tikisi paguodos simpatiško Sergio  rankose. Nors jo meilės skausmai nurimsta, Gerardo negali pamiršti savo jausmų Jonui nepaisant sparčiai gilėjančios bedugnės.

Man asmeniškai šis filmas jokio žavesio nepaliko, netgi, švelniai tariant, vos neužmigau, nes filmas labai ištęstas, ilgas, jame mažai žodžių, daug tylos, gestų ir t.t. Nesakau, kad impresionistinis kinas manęs nežavi, tikrai yra puikių darbų, ne kartą rodytų ir „Kino pavasaryje“, tačiau šiame filme man jis pasirodė nesuharmonizuotas. Pasakojamas gan gyvenimiškas, realus, bet jo raiška – gestikuliacija, aplenkiant verbalinį santykį, tai davė nepaprastai daug sintetikos, dirbtinumo, teatrališkumo, kad vietomis nusirisdavo į bereikšmę patetiką, nors galbūt tai atrodys – estetika. Daug visokiausių banalybių, sakyčiau, išluptų vos ne iš muilo operos serialų. Nepatyriau beveik jokios įtampos, tik žvilgčiojau, kada čia tas filmas pagaliau pasibaigs ir galėsiu bėgti gaminti valgyti.

Filmas prisodrintas homoseksualia erotika, jai skirta ypatingai daug laiko, o visa kita irgi – vilionės, slapti pasimatymai, bučiniai ir santykių bylinėjimasis. Herojai atrodo naivūs, vienpusiški. Iš filmo tikėjausi kažkokio aistringo, meksikietiško temperamento, savitumo, bet impresionistinė raiška, kažkaip viską slopino, o prisodrinta atseit karšta erotika, sakyčiau, gerokai viską gožė. Negaliu nieko sakyti, būta ir tikrai gražių scenų ir panašiai, bet visumoje man nepatiko.

Jeigu susidomėjote filmu, tai galite apsilankyti kūrėjų blog‘e ir patys pamatyti, kaip buvo kuriamas šis filmas, paspauskite ČIA.

Mano įvertinimas: 3/10
Kritikų vidurkis: 35/100
IMDb: 5.8



Jūsų Maištinga Siela,

1 komentaras: