2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Filmas: "Bado žaidynės" / "The Hunger Games"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kone tikriausiai labiausiai sukrėtusį kino sales šį pusmetį kino filmą „Bado žaidynės“ (The Hunger Games) (2012 m.). Tiesą sakant, sunku kažką kitaip ir pakomentuoti, juk tai filmas nominuotas daugelyje festivalių ir kai kur pralenkė savo žiūrovų skaičiumi net Džeimso Kamerono „Įsikūnijimą“. Filmo sėkmę numanyčiau esant jaunųjų kartos aktorių kolektyve bei žanrų mišrainėje. Filmas daug žadantis specialiųjų vaizdo efektų srityje, bet žiūrint šios viltys žlunga, nes pamatai, kad juosta mišri žanro atžvilgiu – fantastinė drama su aštraus veiksmo prieskoniais. Nežinau, kaip knyga, kuri taip pat tokiu pačiu pavadinimu išversta į lietuvių kalbą, bet įtariu, kad režisieriui ir operatoriams pavyko perteikti knygos atmosferą.

Jau buvau pasiilgęs tokių žanrų mišinuko, kada viskas neperspausta ir viskas harmoninga – veiksmas, meilės istorija, pasiaukojimo istorija, vidinės žmogaus galimybės, fantastiniai elementai. Viskas pasirodė puikiai suderinta, neperspausta, tad sakau, kad kūrėjam pavyko tiesiai į dešimtuką ne tik su filmu, bet ir dėl komercijos – neblogą filmą padaryti pramoginiu, pritraukiant pramogautojus ir šiaip kino gurmanus.

Šiaip labai džiugu, kad pagrindiniais aktoriais pasirinkti Jennifer Lawrence (puikiai žinoma iš „Vinterio kaulai“), Josh Hutcherson (iš filmo „Vaikams viskas gerai“), bei Liam Hemsworth (iš filmo „Paskutinė daina“)... Jennifer Lawrence apskritai vadina viena perspektyviausių jaunosios kartos amerikiečių aktorių, galiu patvirtinti, kad mergina turi savitą stilių ir išvaizdą bei parako.

Šiuo metu kuriama antroji filmo dalis, bet visada nusiviliu serijiniais filmais, nes po to jie praranda savo žavesį, įdomumą, iš sensacijos tampa nuvalkiotu mados reikalu, kas nutiko su Hario Poteriu ir „Saulėlydžio“ sagomis. Bet taip jau tikriausiai ir yra, kai pagauni kokį kabliuką, turi jį užvilkinti iki paskutinio, kol žmonės perka ir eina į kino sales. Kad ir kaip ten bebūtų, manau, drąsiai jau galima laukti ir trečiosios filmo dalies, tik kad nuobodu nepasidarytų...

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb: 7.3

 

Jūsų Maištinga Siela,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą