2012 m. birželio 20 d., trečiadienis

Filmas: "Kivirčas" / "Carnage"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Kivirčas“ (Carnage) (2011 m.). Aha... Šis filmas mane prigavo! Pradėjau žiūrėti ir viskas mane taip pagavo, taip įtraukė tų santykių bylinėjimas, kad net praradau žadą. Filmo veiksmas vyksta visada viename bute, be jokių pertraukų, vienas ilgas, rodos, niekada nesibaigiantis pokalbis tarp dviejų sutuoktinių, kurie bando išspręsti jų sūnų kilusį konfliktą. Net struktūriškai matosi, kad siužetas yra skirtas teatro scenai, po to pasižiūrėjau, ogi filmas ir statytas pagal pjesę! Bet tai filmo nesumenkino, nes viskas buvo tiesiog tobula – štai ką galima pavadinti tobula, organiška ir gera komedija, kuri kyla iš natūralių gyvenišmų aplinkybių, yra gyva, besivystanti.

Labiausiai patiko personažų besivystanti linija, kada pokalbis prasideda labai santūriai ir baigiasi daiktų trankymais, girtuokliavimu. Per visą filmą spėjo atsiskleisti įvairūs deriniai – vyrai palaiko vyriškas idėjas, moterys – moteriškas, poros palaiko savo sutuoktinius – įvairiapusė psichologinė įtampa, variacijos. Palaipsniui kiekvienas personažas atskleidžia ir savo silpnybes, ir savo žvėriškumą ir viską, kas esti žmoguje. Manau, kad pats siužetas, pjesė ir filmas, kurį režisavo „Pianisto“ režisierius Roman Polanski, yra labai stiprus, įtaigus, logiškas, įsibėgėjęs siekiantis kulminacijos.

O ką jau bereikia kalbėti apie aktorių kolektyvą – Judie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltsz, John C. Reilly – jie buvo nuostabūs, man asmeniškai labiausiai imponavo Kate Winslet personažas, nežinau kodėl, gal dėl to, kad labiausiai esu prisirišęs prie jos paskutiniuoju metu, arba šiaip tiesiog buvo įtaigiausia – nežinia.
Labai džiaugiuosi pamatęs šią mūsų gyvenimo absurdą deklaruojančią draminę komediją, kuri išlaikė mano dėmesį iki pat paskutinės akimirkos, o po seanso pasijutau labai pasisotinęs, todėl nepagailėsiu šiam filmui pačių aukščiausių balų.

Mano įvertinimas: 10/10
Kritikų vidurkis: 61/100
IMDb: 7.2



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą