2012 m. birželio 12 d., antradienis

FIlmas: "Paslėptas veidas" / "La Cara Oculta" / "The Hidden Face"



Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti ispanų kino filmą „Paslėptas veidas“ (La Cara Oculta) (The Hidden Face) (2011 m.). Ką aš galiu pasakyti? Ispanai yra geriausi siaubo filmo kūrėjai visame pasaulyje! Dievinu ispanišką kiną, nepriklausant nuo jo žanro, tačiau siaubo filmai, bent tiek, kiek esu ispaniškų matęs, kol kas nė vienas nenuvylė, jie kažkaip moka viską pateikti įdomioje amplitudėje, išlaikyti įtampą ir rimtumą – taip galiu pasakyti ir apie „Paslėptą veidą“. Tai trileris su siaubo elementais, sumistifikuota labai įtaigiai ir be jokių banalybių, bereikalingų dvasių ir pan. Galbūt šis filmas neprilygsta prieš gerus metus matytam siaubo filmui „Džiulijos akys“, tačiau tikrai nesigailiu jį žiūrėjęs, juolab, kad iš filmo, žinant jo žanrą, gavau visko ko norėjau – įtampos, emocijos, spėlionių ir idėjos.

Štai tau ir „Veidrodžiai“ – nesulyginami filmai. Aišku, kalbant apie filmą, nepasakysi, kad jis jau labai išskirtinis, ne, jis gan paprastas, pasakojantis meilės istoriją, kuri turėjo turėti tam tikrą išbandymą... Viskas lyg ir holivudiškai atrodo, bent jau prie filmo praleidus pirmąjį pusvalandį, bet kai sužinai tikrąją tiesą, tada pamatai, kad visgi – geras! Ir pats nustembi maloniai. Gerai buvo tai, jog neskaičiau filmo aprašymo, todėl man buvo puikus siužetine prasme nustebimas, patariu ir Jums, jei dar nevėlu, neskaityti siužetinio aprašo ir nežiūrėti trailer‘io, nes tada efektas bus kur kas stipresnis.

Filmas man tikrai visai patiko, gal ne šedevras, bet sakau, vertas buvo smalsiam pažiūrėjimui. Geriausia yra tai, kad filmas tinka visokiems filmo mėgėjams – ir gurmanams, ir pramogautojams. Čia nerasite daug šiurpulių, nesitaškys iš benzininio pjūklo kraujas ir viskas bus sveiko logiško proto ribose su neprasta pasakojimo fabula ir maniera.

Įvertinimas: 9/10


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą