2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Mėgstamiausių kino filmo aktorių vyrų sąrašas



Sveiki visi,

Man kine, kaip tikriausiai daugeliui, visada dominuoja ir imponuoja moterys, nesuprantu, kodėl nemaža moterų aktorių dalis teigia, jog vyrai gauna kur kas geresnius vaidmenis – tai grubus melas. Moteris kine tikriausiai tai be to, kas apskritai neįsivaizduojama! Visai neseniai čia buvau paskelbęs savo mėgstamiausių moterų tokį sąrašiuką (jį galite aptikti paspaudę ČIA – jis nuolat pildomas ir plečiamas), kuriame dominuoja daugiausiai Holivudo tipažo moterys, trūko Europos aktorių, tačiau mažai esu matęs europietiško filmo, kuriame bent antrąkart sutikčiau tą pačią aktorę ir priedu, kuri man dar ir patiktų. Taigi išreklamuotas Holivudas, kad ir kaip popsiškai beskambėtų, laimi.

Su vyrais aktoriais yra kur kas sunkiau. Sunku juos prisiminti, sąrašas stringa, smegenis aptraukia ūkas ir nežinai, kaip šį sąrašą pratęsti... Tai tiesiog pabandžiau atkapstyti tai, kas man patiko, kokius įspūdžius paliko. Prieš Jus mano mėgstamiausių vyrų aktorių sąrašas (nereitinguotas):


Tom Hanks


Nuostabus aktorius, tą manau, pasako ne tik ištisa eilė apdovanojimų ir įvertinimų, bet ir jo puikūs darbai, kurie virto legendomis – „Forestas Gampas“, „Filadelfija“, „Gelbstint eilinį Rajeną“, „Žalioji mylia“, „Prarastasis“, „Angelai ir demonai“ ir kt.


Javier Bardem


Ar bereikia sakyti, kad tai puikus ispanų aktorius, kuris mielai filmuojasi ir Holivude, ir savo gimtinėje? Man labiausiai patikę jo darbai siejasi su ispanų kinu – „Jūros gelmėse“, „Biutiful“, bet patiko ir tokiuose filmuose kaip „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, „Viki Kristina Barselona“, „Goja“, „Meilė choleros metu“, „Valgyk, melskis ir mylėk“ ir kt.


Joseph Gordon- Levitt

Na, kaip be šio aktoriaus mano sąrašas? Išties, bene pirmasis filmas, kurį su juo pamačiau, tai buvo „Paslaptinga oda“, kuriame jis parsidavinėjo vyrams už pinigus – išties bauginamai įdomus filmas, o nuo to karto jis vis švystelėdavo mano matomuose filmuose ir pagalvojau – šaunus aktorius. Žymiausi vaidmenys – „50/50“, „Paslaptinga oda“, „Pradžia“ ir kt. Tiesa, jo nevadinsi ir standartiniu, išvaizda toli gražu „neužkačialinta“, smulkaus sudėjimo, bet tuo tikriausiai ir įdomus daugeliui kino kūrėjų. 

Adrien Brody

Mėgstu jį ne tik už melancholišką išvaizdą ir „Pianistą“, bet ir dėl to, kad aktorių visada išvysti vis sudėtingame amplua – „Eksperimentas“, „Lėlė“, „Pianistas“, „Tramdomieji“, „Kaimas“ ir t.t.



Christoph Waltz

Paskutiniu metu man atradimas, šiam aktoriui labai tinka piktadario arba bent žiauraus žmogaus vaidmenys – „Negarbingi šunsnukiai“, „Vanduo drambliams“, „Kivirčas“, „Trys muškietininkai“ ir t.t.


 Clive Owen


Visai neseniai atrastas aktorius, o gal verčiau reikia sakyti, kad visai neseniai pamėgtas aktorius iš tokių filmų kaip „Potraukis“, „Arčiau“, „Žmonių vaikai“, „Nuodėmių miestas“, „Anapus sienų“ ir t.t.

 Ewan McGregor


Be jokios abejonės daug puikių vaidmenų sukūręs aktorius, kuris, sakyčiau, yra pakankamai žavus ir talentingas. Paskutinis su juo matytas filmas „Tobuli jausmai“ buvo puikus, džiaugiuosi, kad aktorius išbandęs įvairaus žanro filmus, tai parodo savo universalumą. Žymiausi jo vaidmenys – „Mulen Ružas“, „Kasandros prakeiksmas“, „Pasilik“, „Tobulas jausmas“, „Vyrai, kurie spokso į ožkas“ ir kt.


 Hugh Jackman


Patiko kaip jis vedė „Oskarų“ renginį, tikriausiai labiausiai žinomas jis iš „Iksmenų“, tačiau nesu šio serijinio filmo gerbėjas ir aktorių pamėgau iš tokių filmų kaip „Australija“, „Prestižas“, „Versmė“ ir t.t. Jau nereikia minėti, kad dėl puikios fizinės formas šis australas gauna itin aštraus veiksmo filmo vaidmenis.


Patrick Wilson


Ne tik puikus dainininkas, bet dar ir puikus aktorius! Pirmą kartą į jį atkreipiau dėmesį žiūrėdamas mini serialą „Angelai Amerikoje“ – tada jis man pasirodė šviežias, gaivus, įtikinimas, o tai, ką jis padarė kartu su Kate Winslet „Mažuose vaikuose“ buvo išties super! Labai nustebino ir filmas „Ledinukas“, kuriame Patrikas buvo kankinamas nenormalios paauglės. Žymiausi Patrick Wilson darbai – „Maži vaikai“, „Angelai Amerikoje“, „Ledinukas“, „Keleiviai“, „Tūnąs tamsoje“, „Operos fantomas“ ir kt. 


Anthony Hopkins


Amžinasis „Avinėlių tylėjimo“ ir „Hanibalo“ super žvaigždė. Iš tikrųjų labai demoniškas ir įtaigus aktorius. Gal kiek angažuotas siaubo filmo žanre, tačiau kas paneigs, kad jam šie vaidmenys netinka? Geriausiai žinomi jo darbai – „Avinėlių tylėjimas“, „Džo Bleko viešnagė“, „Hanibalas“, „Raudonasis drakonas“, „Drakula“, „Aleksandras Makedonietis“, „Suteršta garbė“ ir kt.


Brad Pitt


Na, kaip čia be šio aktoriaus, tikru moterų numylėtiniu. Iš tikrųjų nepasakyčiau, kad šis aktorius yra mane kažkuo labai sužavėjęs, bent jau iki tol, kol nepamačiau išties labai stipraus ir įtaigaus jo vaidmens kino filme „Gyvenimo medis“ – tai buvo išties įspūdinga. Žymiausi Brad Pitt vaidmenys – „Rudens legendos“, „Interviu su vampyru“, „Septyni“, „Meksikietis“, „Septyneri metai Tibete“, „Džo Bleko viešnagė“, „Kovos klubas“, „Negarbingi šunsnukiai“ „Troja“, „Babelis“, „Keista Bendžamino Batono istorija“ ir kt.


Clint Eastwood


Senukas su paraku, daugiau nei pusę gyvenimo praleidęs kine, jame vaidindamas ir jį kurdamas. Man labiausiai patikę jo darbai – „Gran Torino“, „Mergina verta milijono“ ir t.t.


 Colin Firth


Be jokios abejonės tai vienas mano favoritų, sakyčiau, aktorius genijus, gavęs Auksinį Gaublį ir Oskarą už kino filmą „Karalius kalba“. Patinka, kad aktoriaus vaidmenys gerokai skirtingi, jis daugialypis, įdomus, mėgstantis rizikuoti. Žymiausi Colin‘o filmai: „Mama Mia“, „Vienišas vyras“, „Karalius kalba“, “Mergina su perlo auskaru“.


Colin Farrell


Italų kilmės aktorius išgarsėjęs ne tik skandalingai nutekėjusia namų pornografija, bet ir dėl įdomių ir įtikinamų vaidmenų. Labiausiai mane sužavėjo jo personažas filme „Aleksandras Makedonietis“ – buvo tikrai super, o tai, koks jis buvo su Salma Hayek filme „Paklausk dulkių“ (Paskutinis novelės puslapis) buvo išties žavu! Žymiausi jo vaidmenys – „Kasandros prakeiksmas“, „Paklausk dulkių“, „Aleksandras Makedonietis“, „Naujas pasaulis“, „Kelias atgal“ ir kt.


Denzel Washington


Iš pažiūros atrodo labai charizmatiška asmenybė ir puikus aktorius. Man visada puiku jį sutikti kino filmuose – „Kaulų kolekcionierius“, „Deža vu“, „Puikūs debatininkai“, „Filadelfija“, „Degantis žmogus“ ir kt.

 Louis Garrel


Vienas iš nedaugelio, kuris atstovauja vien tik europietiškam kinui, žinomas iš tokių filmų kaip „Svajotojai“, „Meilės dainos“, „Graži persona“ ir t.t.


Jake Gyllenhaal


Įtraukiu ir šį aktorių, kurį dažnai sutinku gan neprastose juostose. Nepasakyčiau, kad jis kažkuo labai išsiskiria, tačiau kai pamatau, visada gera pasidaro, tarsi labinčiausi su senu pažįstamu. Žymiausi jo vaidmenys: „Denis Darko“, „Kuprotas kalnas“, „Zodiakas“, „Meilė ir kiti narkotikai“.


 Heath Ledger


Australų kilmės aktorius, savo karjerą pradėjęs kultiniame seriale „Be namų negerai“ užkariavo Holivudą ir tapo vienu mėgstamiausiu mano aktoriumi, kurį pamėgau iš tokių filmų kaip „Monstrų puota“, „Kuprotas kalnas“, „Kendė“. Aktorius mirė 2008 sausio 22 dieną, visai jaunas ir galima sakyti savo karjeros pačiame žydėjime. Gaila, kad taip ir nesulaukė filmo „Tamsos riteris“ premjeros.  


Leonardo DiCaprio


Iš tikrųjų legendinė „Titaniko“ žvaigždutė jau seniai įrodė, kad nėra vien tik vieno vaidmens atlikėjas. Gal šiek tiek pasigendu iš jo pusės įvairesnių vaidmenų, nes po „Kruvinojo deimanto“, „Infiltruotų“, „Aviatoriaus“ ir kitų vaidmenų jis tapo man monotoniškas. Visai neseniai sužinojau, kad „Bado žaidynių“ režisierius pakvietė jį filmuotis „Lenine“, taigi pasirodo, kad pastarajam teks atlikti dar vieną biografinį vaidmenį. Jo žymiausi vaidmenys – „Titanikas“, „Kruvinas deimantas“, „Nerimo dienos“, „Visiškas užtemimas“, „Kuždesių sala“, „Pradžia“ ir t.t.


Liam Neeson

Kaipgi be šio genialaus aktoriaus, kuris sukūrė neįtikėtinai daug stiprių, ryškių ir įdomių vaidmenų per visą savo karjerą! Žymiausi jo vaidmenys tokiuose filmuose kaip „K-19“, „Kinsis“, „Šindlerio sąrašas“, „Penkios minutės rojaus“, „Žvaigždžių karai“, „Po gyvenimo“ ir kt., tiesiog neleidžia nesidžiaugti šiuo aktoriumi.


Peter Sarsgaard


Nedaug esu matęs jo kino ekranuose, nes aktorius retai gauna pagrindinį vaidmenį, bet tačiau ką mačiau, man labai patiko ir galvoju, kad šis aktorius labai potencialus, tik duokite jam vaidmenų. Labai man jis buvo gražus ir stilingas filme „Auklėjimas“, aktorius dar žinomas iš tokių filmų kaip „Kinsis“, „Berniukai neverkia“, „Našlaitė“, „Raktas“ ir kt.


Ryan Gosling


Paskutiniuoju metu tiesiog užvaldęs kino ekranus, labai jau daug darbų buvo pasipylę vienu metu ir pagalvojau, kad šitas tai filmuojasi ir dirbta tikriausiai kaip jautis. Žymiausi jo vaidmenys: „Liūdnasis valentintadienis“, „Važiuok“, „Lūžis“, „Pasilik“, „Pusė Nelsono“, „Visi geri dalykai“ ir kt.


Sean Penn


Tikriausiai devintajame dešimtmetyje buvo labiau žinomas kaip Madonnos buvęs sutuoktinis, tačiau po „Oskaro“ už filmą „Milkas“ neregėtai tapo garsenybe, nors ir prieš tai kūrė įdomius ir ganėtinai stiprius vaidmenis – „Aš esu Semas“, „Mistinė upė“, „Vertėja“, „Plona raudona linija“, „21 gramas“ ir t.t.


Samuel L. Jackson

Be jokios abejonės vienas mano favoritų. Žinau, kad aktorius dar yra ir dainininkas, jo vaidmenyse neretai švystelis šis talentas, tačiau aktorių mėgstu dėl jo išraiškingumo, įtaigą, vaidmenų sudėtingumą. Žymiausi jo darbai – „Bulvarinis skaitalas“, „Juodosios gyvatės dejonė“, „Namas Turkų gatvėje“, „Laimės šalis“, „Negarbingi šunsnukiai“ ir t.t.


Gael Garcia Bernal

Tikriausiai vienas žymiausių meksikiečių aktorių, pasirodantis įvairaus tipažo kino juostose. Man jis patinka, tapo savas „bičas“ ir žinomas iš tokių darbų kaip – „Blogas auklėjimas“, „Miego mokslas“, „Meilė – tai kalė“, „Motociklininko dienoraščiai“, „Babelis“, „Taip pat ir tavo mamą“ bei daugelis kitų.




Russell Crowe – vienas geriausių jo sukurtų vaidmenų yra be jokios abejonės garsusis „Gladiatorius“, bet tikriausiai labiausiai mane nustebino jis tuo, kad turi puikius vokalinius duomenis ir puikiai juos pademonstravo filme „Vargdieniai“. Kiti žymūs jo vaidmenys taip pat nelieka nepastebėti – „Los Angelas slaptai“, „Nuostabus protas“, „Robinas Hudas“, „Amerikos gangsteris“, „Informatorius ir, dievaži, dar daugelis filmų net nematytų. Puikus aktorius!
  



Joaquin Phoenix – įsimylėjau šio aktoriaus vaidybą pamatęs filme „Skandalingoji plunksna“, kur vaidino skaisčių akių kunigėlį. Žinoma, vienas didžiausių darbų pasirodė visai neseniai – tai filmas „Mokytojas“, kur jo vaidyba tiesiog pritrenkė savo įtaigumu. Labai jam tiko piktadario vaidmuo „Gladiatoriuje“. Šį puikų aktorių galima išvysti dar tokiuose filmuose kaip „Ženklai“, „Lemtingas kelias“, „Ties jausmų riba“, „Kaimas“ ir kt.




Jonathan Rhys Meyers yra neabejotinai vienas šviežiausių mano atradimų, kuriuo labai didžiuojuosi ir ketinu pažiūrėti daugiau filmų su juo. „Auksinė praraja“ (1998) buvo man jo ypatingai įsimintinas vaidmuo, o iškart teko jį sutikti Allen‘o filme „Lemiamas taškas“ (2005) – labai subtilaus, lyriško sukirpimo aktorius. Daugeliui visgi tikriausiai žinomas iš muzikinės melodramos „Augustas Rašas“ (2007). Jį taip pat galėjome išvysti „Misija neįmanoma“ sagoje, komedijoje „Smūgiuok kaip Behemas“, juostose „Prozako karta“, „Ponas Nobsas“ ir kt.

Matthew Goode nutariau nedelsiant įtraukti į mano mėgiamiausių aktorių sąrašus, kai pamačiau jo pasirodymą "Stokeriai". Jis man į akis jau krito, kai antraeilį vaidmenį atliko W. Alleno filme "Galutinis taškas". Šį talentingą vyruką galėjote išvyste dar tokiuose filmuose kaip "Sugrįžimas į Braidshedą", "Saugokis", "Degantis žmogus", "Įsivaizduok mane ir save", "Vienišas vyras" ir kt.


Dar vienas labai talentingas britų aktorius Ben Whishaw visiems tikriausiai labiausiai žinomas iš filmo "Kvepalavai: vieno žudiko istorija" ir galbūt tai jo geriausias vaidmuo, bet negaliu nepasidžiaugti jį išvydęs kituose puikiuose filmuose antrailiuose arba svarbiuose vaidmenyse: "Debesų Žemėlapis", "Manęs čia nėra", "Sugrįžimas į Braidshedą", "Skyfall" ir kt.




Jame Bell jau žinojau nuo puikiojo filmo „Bilas Eliotas“, tačiau maniau, kad su šiuo filmo jo karjera tuo ir pasibaigė. Nė velnio! Šiemet jį vėl sutikau keliuose filmuose ir tiesiog nuostabu, kokio žavaus ir įtaigaus sukirpimo šis aktorius. Lars von Trier filme „Nimfomane“ suvaidino sadistą, „Sniego traukinys“ – vėlgi neeilinis vaidmuo. „Devintojo legiono erelis“ – ar kas jį prisimena? Žinoma. Ak, laukiu ir daugiau jo vaidmenų.
  



Jude Law – kaip aš galėjau anksčiau neįtraukti jį į mėgstamiausių aktorių sąrašus? Dar daug filmų nesu matęs su juo, tačiau vienas labiausiai patikusių jo vaidmenų tikriausiai būtų „Gataka“ ir, žinoma, „Arčiau“. Aktorius produktyvus, o jo kuriami vaidmenys įsimintini ir gerai žinomi. Po „Anos Kareninos“ paskutiniu metu aktorius patraukė prie mačizmu kvepiančių vaidmenų. „Domas Hemingvėjus“, „Mano vaivorų naktys“, „Šaltasis kalnas“, „Alfas“ ir daugelis kitų matytų vaidmenų.



Alexander Skarskgard – „Tikrojo kraujo“ serialo aktorius, tačiau labiausiai jis mane nustebino atsiskleisdamas nepriklausomame kine. „Ką žinojo Meisė“ buvo paskutinis lašas, kuris perpildė ir suvokiau, kad jis puikus aktorius. „Atsijungimas“ – taip pat puikus jo vaidmuo puikiame filme. „Rytai“ ir „Melancholija“ – puikūs filmai ir vaidmenys.
 


Kit Harington – tiesą sakant, nežinau, koks jis puikus aktorius. Niekada nemačiau jo rimtame filme. Na, „Pompėjoje“ ir seriale „Sostų karai“ jis tiesiog nepraslydo pro mano akis ir paliko patrauklaus ir potencialaus aktoriaus įspūdį.



Romain Duris – vienas geidžiamiausių prancūzų aktorių, tačiau retkarčiais atkeliauja ir į mūsų žiūrimų kino filmų lauką. Jo pasirodymas filme „Gėlėti sapnai“ buvo puikus. Kiti man žinomi ir patikę jo vaidmenys: „Paryžius“, „Moljeras“, „Kiniška dėlionė“, „Populiari mergina“ ir t.t.
 


Francois Cluzet – nepakartojamas prancūzų aktorius, pavergęs mane per paskutinius dvejus metus. Lietuvoje tikriausiai daugelis jį žino iš filmo „Neliečiamieji“. Man jis patiko iš filmų „Paslėpta“ ir kitų filmų.



<....bus pildoma....>

Aišku, šis sąrašas tik pilnės, nes yra ir pamirštų aktorių, kurie galbūt verti čia būti, taip pat ateityje tikiuosi papildyti ir daugiau ne holivudinio tipažo aktoriais.

Jūsų Maištinga Siela,



2 komentarai:

  1. Labai labai geras pasirinkimas! Tik pasigedau Al Pacino ir Roberto Deniro! :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei iš vyresnės kartos tai, žinoma, neįtraukti R. de Niro, A. Pacino, J. Nicholson, H. Keitel, Dustino Hoffmano ar Daniel Day Lewis, Ralph Fiennes bei tokios legendos kaip Marlono Brando kiek keista, ypač akcentuojant, jog Holivudui teikiama pirmenybė.
    Antra, prie E. McGregoro nepaminėti "Trainspotting" ("Traukinių žymėjimo") irgi keista, nes turbūt kažin ar likę kinomanų, nemačiusių šio filmo, kuris ir atvėrė aktoriui duris į pasaulinį kiną.
    Iš naujesnės kartos, tikrai galima paminėti Jude Law, Michael Fassbender, Edward Norton. Kalbant apie Europos aktorius sutinku, čia tikrai sunkiau...
    Whatever, tai Tavo asmeninis list'as, todėl ir labai įdomus, kas kiekvienam įtrigę atmintyje.

    AtsakytiPanaikinti