2012 m. birželio 12 d., antradienis

Akmenys: pusbrangakmeniai, mineralai, uolienos



Sveiki visi,

Kai buvau vaikas, nuolat rinkdavau įvairiausius akmenis ir kraudavau jas į lentynas. Buvau užsikrėtęs vienu metu ir fosilijų medžiokle, buvau radęs suakmenėjusią žuvies fosiliją su griaučiais, tiesa, jau nebeatsimenu, kur nukišau tą radinį, tikriausiai mama išmetė, nes jai nuolat patinkdavo išmetinėti mano kolekcijas. Rinkdavau įvairiausius mineralus, gražius akmenukus iš žvyro ir kažkokį ryšį turėjau su mineralais. Vėliau įsigyjau pusbrangaakmeniais vadinamų spalvotų akmenukų. Kurį laiką po kaklu nešiojau malachitą, vėliau ametistą, bet visi mineralai būdavo „ant juoko“ pritaisyti, tai po kurio laiko greitai iškrisdavo iš įtvirtinimų, bet jeigu tikėsime minetalų veiksmingumu, galbūt jie patys „atitarnavę“ atsikabindavo ir kažkur pasimesdavo... Kad mineralai turi tam tikrą ryšį su žmogumi ir sąveikauja energetiškai, tikriausiai niekam nėra paslaptis. Astrologai taip pat įvairius brangakmenius ir pusbrangakmenius skiria į tam tikrus zodiakui būdingas savybes ir skirsto į tam tikras kūno vietas, kad šie padėtų suharmonizuoti žmogaus bioenergetiką, emocijas ir pan. Žinoma, galime būti skeptiški ir tokiais dalykais netikėti ir nešioti akmenis kaip papuošalus, tiesiog dėl grožio, bet aš linkęs tikėti mineralų skleidžiama energija.

Čia noriu trumpai supažindinti su man asmeniškai gražiausiais pusbrangakmeniais, kuriuos galite įsigyti įvairiuose mineralų, papuošalų, siuvenyrų parduotuvėlėse. Būtų kvaila dabar kiekvieną akmenį apibūdinti, iš kur jis gaunamas ir kokias savybes skleidžia arba koks akmuo kokiems zodiako ženklams tinka, viską puikiai galite sužinote apsilankę puikiame ir, mano galva, informatyviame saite www.akmensmagija.lt

Na, o dabar kviečiu tiesiog pasigrožėti akmenimis ir bent iš nuotraukų pajusti jų grožį. Slidų akmens paviršius yra išgaunamas svidinimo būdu. Svidinimas – tai specialus poliravimo būdas, kada mineralų gabaliukai uždaromi su žvyru, po to vis smulkesniais biraus tipo žemėmis ir uždaryti talpyklose ilgai vartomi, kol nusigludina ir įgauna skaidrumą.



Lazuritas, keik žinau, jį labai mėgo senovės egiptiečiai. Įdomus dėl savo mėlynumo. 


Snieginis obsidianas gali tapti gražiu papuošalu.


Haulitas paprastai būna baltas su pilkom gyslelėm, tačiau pasitaiko ir kitų spalvų.


Agatas - jų būna pačių įvairiausių ir dar įvairesnių raštų bei spalvų - samaninis agatas, raudonasis agatas, mėlynasis agatas, Meksikos agatas ir t.t.


Ametistas - kvarcinės kilmės, būna nuo švelniai violetinio iki tamsaus violetinio.


Jaspis - dažniausiai raudonas, bet jis kaip ir agatas turi ištisą spalvų paletę.


Malachitas - nuostabiai žalios spalvos, dėl savo žieduotumo ypač gražiai tviska nusvidintas.


Šiltas ir jaukus karneolis.


Unakitas.


Heliotropas arba Kraujo akmuo vadinamas taip dėl savo raudonų krešuliukų.


Tigro akis - labai jaukus ir šiltas.


Labrodoritas primena žuvies blizgę.


Rožinis kvarcas.


Akvamarinas.


Azūritas.


Turkis.


Mėnulio akmuo.


Rodonitas.


Turmalinas.

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą