Sveiki visi,
Taigi tęsiu savo ragautų vynų reportažo skyrelį ir šįkart
noriu pristatyti Čilės raudoną sausą vyną „Gato Negro“ (Juodas katinas)
Carmenere. Čilietiškas „Gato negro“ vynas yra tikriausiai žinomas visame
pasaulyje, o jų vynų asortimentas labai platus, o ypač raudonų vynų pasaulyje.
Žinot, negalėjau nesusigundyti būtent šiuo vynu, jis gan žinomas ir populiarus
Lietuvoje.
Žinote, tikėjausi aukščiausios klasės skonio, tačiau šiek
tiek teko nusivilti. Pats vynas gan neblogas, bet bijau, kad man tiesiog
nelabai tiko „Carmenere“ rūšis ir ta violetinė etiketė. Tiesiog tai buvo 2010
sezono vynas, o visi kiti „Gato negro“ vynai jau buvo 2011 – ųjų, todėl
vadovaudamasis, kad geresnis vynas yra „pastovėjęs“ vynas, rinkausi būtent „Carmenere“
iš Central Valley regiono su 13, 5 procentų alkoholio. Gal ir apsirikau, tačiau
skonis buvo toks, kad vyną reikėtų gerti prie sūrio ir vynuogių. Aišku,
specifinis skonis, tačiau patys ekspertai įspėja, kad būtent šis vynas yra
apgaulingas, jis iš pradžių gali pasirodyti ne koks, bet pamažu apsipranta
gomurys ir geriasi tikrai neblogai. Tenka su jais ir sutikti.
Paties vyno spalva buvo man sunkiai apibūdinama, veikiau tai
tokia raudona su violetiniu atspalviu, o kvapas primena saldų aromatizuotą
tabaką. Šis vynas daugiau aštresnio pobūdžio, nei tarkim argentinietiškas „Astica“.
Gerti tikrai galima, o ir tikiu, kad Lietuvoje „Gato Negro“ vyno paklausa turi
savitus gerbėjus. Šiaip antrą kartą šio vyno nesirinkčiau, rinkčiausi kažką
kitą iš „Gato Negro“ asortimento.
Įvertinimas: 7/10
Jūsų Maištinga Siela
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą