Sveiki,
Taip jau nutiko, kad AŠ
TAI PADARIAU. Ir pagaliau! Ragaudamas sausus raudonuosius vynus esu linkęs
pasikliauti Europos arba Pietų Amerikos vynais ir kažkaip vengiu Australijos,
Pietų Afrikos ar Kinijos kraštų. Dar ir dėl to, kad pasirinkimo išties neturime
Lietuvoje tiek daug, kiek galbūt galėtume turėti. Nutiko taip, kad pasiėmiau
australiško vyno – neparagavęs nesuprasi ir nepakomentuosi kitiems, taigi...
Klausykite, buvo puiku,
tiesiog nepakartojama. Visiškai kitokia vynuogė – shiraz, kurią prisijaukino
Australijos vyndariai, išgaudami savo krašto, šalies vyno charakterį ir
sukurdami savo vyno tradicijos pamatus. Paskutiniu metu Australijos vynas
pripažintas, savitas, novatoriškas, jo rinka atsigavusi.
Apie šį vyną, kurį ragavau,
pasakysiu taip: į nieką nepanašu, ką esu ragavęs. Subtilus skonis! Šiaip mėgstu
aitrius, charizmatiškus vynus, bet tai, ką pasiūlė Australijos žemė, mane labai
nustebino. Labai švelnus skonis, nors kvapas ir nėra sodrus, paprastai, kai
sakome apie vyną švelnus skonis, tai
daugiau ar mažiau jau žinome, ko tikėtis, bet šįkart švelnus KITAIP. Tik iš
pirmo žvilgsnio, pasakyčiau, vynas labai švelnus, bet toli gražu ne beskonis,
savito kolorito ir lengvumo, po kuriuo slepiasi tolimo krašto mistiniai
poskoniai. Net sunku su kažkuo lyginti. Mano vynas buvo 2013 derliaus,
rezervinis t. y. laikytas amerikietiško ąžuolo statinėse, todėl dar brandesnis
ir sodresnis. Tai vynas, kuris nėra sunkus, bet savo skonio išskirtinumu ir poskonio
gama labai nustebino. Tai tarsi ragauti vietoj ryškaus guašo akvarelės, visai
kitos substancijos ir esencijos, todėl labai nudžiugau, jog po daugiau nei
mėnesio galėjau šio vyno ir vėl paragauti. Tiesa, antrą kartą vynas nebepadarė
tokio įdomaus ir galingo atradimo džiaugsmo, kokį patyriau ragaudamas pirmą
kartą, bet vis tiek leido mėgautis tiesiog kitokia vyno tradicija ir švelnumu.
Mano
įvertinimas: 9/10
Kaina Lietuvoje: 25-27 lt.
Jūsų Maištinga Siela
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą