Sveiki,
Šįkart vaikščiodami po
uostamiestį su draugais nusprendėme užsukti ne į mums įprastas restorano
vietas, o išbandyti ką nors naujo ir unikalaus. Nepasakyčiau, kad esu didelis
meksikietiškų patiekalų ir virtuvės mėgėjas, bet tai valgiai, į kuriuos nespjaučiau
ir, manau, dažnu atveju labai sočiai ir skaniai prisikirsčiau.
Klaipėdos senamiestyje,
Kepėjų g. 16-1 name, įsikūręs meksikietiškos dvasios ir virtuvės restoranas „Casa
De Locos“ (liet. Bepročių namas) iš tikrųjų atrodo kaip atskiras pasaulis,
atskilęs ne tik nuo viso senamiesčio, bet ir visos Klaipėdos. Įspūdingas kelių
aukštų interjeras, nusidriekę ilgi vijokliniai vynuogynai, nuolat skambanti Lotynų
Amerikos muzika, o dekoras primena tolimosios Meksikos uždarus kiemelius. Būtų įdomu,
pamaniau, apsilankyti čia sutemus, nes visur įrengtas lauko elektrinis
šildymas, mirgu-margu išvedžiotų lempučių, kurių, tiesą sakant, dienos metu
nelabai matosi, bet sutemus turėtų atrodyti puikiai.
Iš tikrųjų tai įspūdinga
terasinė užeiga, kuri turi ir vidines patalpas, ir balkonus po stikliniu stogu.
Be galo išskirtinė vieta ir atmosfera, kuri žada daug, tačiau užmetus akį į
meniu, pradedi suvokti, kodėl niekas pernelyg nekalba apie šią vietą. Pusę meniu
sudaro vien alkoholiniai gėrimai t. y., įvairūs kokteliai, meksikietiškas alus,
kurio tuokart jau nebeturėjo. Yra ir užkandžių, o vyrauja meksikietiškos tacos,
tokie, kaip matote mano fotografijoje, perlenkti ir su įdaru apkepti paplotėliai.
Užsisakiau su jautiena ir viskas, atrodo, buvo lyg ir gerai, tačiau su
kiekvienu kąsniu jutau, jog jis nepaprastai sausas ir prėskas, mėsoje trūksta
net druskos, tarsi būtų gailima prieskonių, kuriais garsėja šiaip jau
meksikiečių virtuvė apskritai. Malonus aptarnavimas, nemokamas stalo vanduo,
atmosfera, tačiau įtarimus patvirtino, jog su virtuvės patiekalais ne viskas
gerai, palikti čia buvusių lankytojų atsiliepimai. Žinoma, atsiliepimų yra
pačių įvairiausių, tačiau maisto atžvilgiu jie patvirtino mūsų patirtį. Maistas
dažnai būna prėskas.
Visgi nėra to blogo, kas
neišeitų į gera. Padavėja pasiūlė aštrų ir skanų padažą, kuris puikiai tiko prie
jautienos tacos (o jis iš tikrųjų labai aštrus!). Šiaip atmosfera išties puiki,
tik, manau, administracijai reiktų dar kartą peržiūrėti ir įvertinti patiekalų
kokybę, juk skanus maistas – tai ko nori iš tikrųjų visi lankytojai ir šioks
toks žiupsnelis druskos ar ilgiau patroškinta minkštesnė jautiena pritrauktų
daugiau lankytojų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą